INFANTS DE LA BIBLIOTECA DEL MONTSENY VISITEN MENGEM OSONA

Aquest mes de març, els infants del projecte socioeducatiu de la Biblioteca del Montseny han visitat l'Associació de productors i consumidors Mengem Osona.

INFANTS DE LA BIBLIOTECA DEL MONTSENY VISITEN MENGEM OSONA.

Nens i nenes de la biblioteca del Montseny han visitat la botiga del Mengem Osona on els hi han explicat que és l'agroecologia i la importància de consumir productes ecològics, de proximitat i de temporada. D'aquesta manera també han pogut conèixer d'on prové la fruita que els arriba cada tarda a la biblioteca.

L'objectiu d'aquestes visites és la de poder fomentar canvis d'hàbits de consum cap a aliments ecològics i de proximitat entre els infants i les seves famílies i de conèixer iniciatives locals que ho promoguin.

Des del projecte socioeducatiu de la biblioteca  es pretén millorar la qualitat de l'educació incorporant els objectius de desenvolupament sostenible que fomentin entre els infants una educació global i crítica i promoguin la responsabilitat social i ciutadana. Per això activitats d'aquest tipus donen molt sentit a la globalitat del projecte.

La visita, es va complementar amb unes activitats dinamitzades per persones del Mengem Osona amb la finalitat de treballar els conceptes d'agroecologia i sobirania alimentària des del joc. I a la vegada es va aprofitar la oportunitat per poder explicar altres idees igualment relacionades amb la sostenibilitat com ara l'economia social i solidària i la importància de la reducció dels residus.

Accions com aquesta formen part del Pla d'educació per a la Justícia Global que es promou des de l'Ajuntament de Vic.