LA FIRA DE LA COOPERACIÓ A LA MOSTRA D’ENTITATS DE VIC

Com cada any les entitats de cooperació i educació per a la justícia global varen ser presents a la mostra d’entitats de Vic per posar en valor la seva tasca en l’àmbit de la justícia global.

LA FIRA DE LA COOPERACIÓ A LA MOSTRA D’ENTITATS DE VIC.

Vic va celebrar aquest passat dissabte una nova edició de la Mostra d’entitats de Vic, la trobada anual del teixit associatiu. Prop d’una setantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans es varen trobar entre la Rambla del Passeig i la Rambla del Carme per mostrar els projectes que desenvolupen en el si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.

La mostra d’entitats va servir per apropar a la gent a conèixer la funció i els projectes de les entitats de Vic. Durant tota la tarda hi va haver moltes persones que s’apropaven a les diferents paradetes per tal de veure que podien oferir-los. També va servir a les entitats per donar-se a conèixer i recaptar nous voluntaris i voluntàries.

A més, per sisè any consecutiu la mostra va acollir la Fira de la Cooperació, on les entitats relacionades amb la cooperació internacional també varen poder  mostrar la seva tasca i projectes arreu del món. Pel què fa a aquestes entitats de cooperació, aquest any hi varen participar l’Associació Options Catalunya-Nepal, la Fundació Nzuri Daima, l’Associació Alkaria, l’Associació Rosa Dilmé Rwanda, Cooperació Osona Sàhara, Nepamón, Creu Roja Osona, La Mà Solidària l’Associació Social i Cultural de la Índia i la Mà Solidària, a part d’altres entitats que també participen en projectes de sensibilització com ara Cine Club Vic o l’Associació Nits de Cinema Oriental de Vic.

La fira de la cooperació també va comptar amb un espai escènic on durant la tarda hi va haver diferents espectacles i activitats  que varen servir per conscienciar a la població sobre diferents problemàtiques del món com ara l’espectacle de Sol Salat que reclamava la justícia ambiental o l’actuació d’Afrodance i Panjab per fomentar la interculturalitat crítica i la lluita antiracista. A més moltes de les entitats des del seu estand oferien activitats o tallers relacionats amb el seu àmbit d’actuació per sensibilitzar a la població i fer-los partícips  de la responsabilitat que tenim davant dels problemes globals.