Nova edició del mes de la cooperació a VicJove 2024

Sota el lema "El març m'implico", des del Pla d'Educació per a la Ciutadania Global, es presenta la programació d'una nova edició de "El mes de la cooperació" a Vic Jove.

Cartell de "El mes de la cooperació" de l'edició 2024..
Cartell de "El mes de la cooperació" de l'edició 2024.

El mes de la cooperació és una programació que s'emmarca dins dels mesos temàtics que organitza la regidoria de Cooperació amb la col·laboració de Vicjove, i que posa sobre la taula temàtiques d'interès social i cultural per a joves. Dins d'aquests mesos temàtics, des de ja fa uns anys, el mes de març es dedica a la programació d'activitats de cooperació internacional i justícia global.  

Es tracta d'una proposta d'activitats molt diversa i amb formats molt diferents que estimulin als joves a participar-hi, però que a la vegada els doni eines per reflexionar, debatre i avançar en aquest món tan canviant i divers. L'objectiu principal és que la ciutadania més jove, pugui prendre consciència de les injustícies que es generen en les accions més quotidianes, en molts dels processos globals que es desenvolupen arreu del món. 

Enguany, El mes de la cooperació a Vicjove, comptarà amb una programació de 5 activitats repartides durant tot el mes de març.

  • La programació s'encetarà el dia 20 de febrer amb una conferència de la jove advocada, penalista i activista dels drets Humans, Laia Serra, sobre Intel·ligència Artificial i Drets Humans. Aquesta xerrada, organitzada conjuntament amb l'Institut de Drets Humans de Catalunya, abordarà de quina manera els nostres drets es veuen afectats per aquesta tecnologia. Això serà el dia 20 de febrer a 2/4 de 8 del vespres a la Sala U d'Octubre de la Biblioteca Pilarin Bayés.

  • Aquest 2024, Vic és la capital del bàsquet femení, és per això, que el dia 6 de març, hi haurà una sessió molt especial,  ja que ens visitarà un grup de noies del camp de refugiats del Líban, que han format un equip de bàsquet femení que les ha ajudat a empoderar-se per fer front a les múltiples adversitats que els toca viure dins del camp. Un exemple de lluita i superació. Les acompanyarà la periodista Txell Feixas, que precisament ha escrit un llibre sobre aquest club de bàsquet femení.  L'activitat es dura a terme el dimecres 6 de març a 2/4 de 7 a l'Espai Vicjove

  • El dijous 14 de març, els i les joves que vulguin, podran participar en una sessió de portes obertes del projecte teatral d'Escena Comunitària a l'Institut del teatreEscena comunitària és un projecte de teatre inclusiu que vol fomentar la interculturalitat crítica entre les persones joves. L'objectiu és que a través del teatre, puguin treballar pors, inquietuds i problemàtiques compartides i així establir unes relacions més justes i equitatives entre elles. 

  • Un altre plat fort, serà la taula rodona que s'organitzarà el divendres 24 de març sobre "Música per a la transformació social" en aquest cas, es posarà sobre la taula com la música pot ser una eina per visibilitzar lluites socials i crear consciència crítica, entre les persones joves, envers molts dels reptes globals. La taula rodona comptarà amb un acústic del músic i compositor Àlex Pérez. Això serà el divendres 24 de març a les 6 de la tarda, també a l'Espai Vicjove.

  • Finalment, a banda d'aquestes activitats, durant tot el mes de març, al Vicjove hi podreu trobar una exposició de fotografies titulada "Arrels" sobre el projecte de teatre inclusiu d'Escena Comunitària. Una visió que ens porta més enllà de l'acció purament teatral. Amb només 17 anys, en Hudson Riboldi ens mostrarà la seva visió del treball transformador que s'està fent el marc d'aquest projecte, a través d'un recull de fotografies. Aquesta exposició es podrà veure del 4 al 26 de març, al mur del Vicjove.

D'aquesta manera, des de les àrees d'Educació, Cooperació i VicJove de l'Ajuntament de Vic, s'ofereix als joves la possibilitat d'escoltar, entendre i veure realitats molts diverses, que els donen eines per a créixer personalment, conscienciar-se i repensar sobre el món on vivim.

Tota aquesta programació forma part del Pla d'Educació per a la Ciutadania Global que rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona

Podeu consultar aquí la programació