TROBADA FINAL DEL PROJECTE EQUALMED A MARRAKECH

En el marc del projecte de cooperació EqualMED, la setmana passada va tenir lloc el seminari final a la ciutat de Marrakech (Marroc).

TROBADA FINAL DEL PROJECTE EQUALMED A MARRAKECH.

La trobada, que es va realitzar els dies 7 i 8 de novembre 2022, va consistir primerament en visites al territori, en concret a les associacions de dones de Gueliz i Benguerir, i després amb la celebració del seminari de tancament del projecte "Lideratge polític d eles dones electes locals: reptes i perspectives al Marroc i a la Mediterrània".

El projecte de cooperació, liderat per IMADEL (Institut Marocain pour le Développement Local), amb el suport de la Diputació de Barcelona, es centra en contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques, i en particular, promoure la participació política de les dones a l'esfera local del Marroc.

Aquesta trobada va comptar amb la participació de diverses electes de la província de Barcelona, encapçalades per la Diputada Pilar Diaz i altres regidores d'igualtat i de cooperació de municipis de la província així com també tècnics municipals. En el cas de Vic, tan l'alcaldessa, Anna Erra, com Núria Vergés, regidora d'igualtat , varen haver d'excusar la seva presència,  però al seu lloc hi va participar el regidor de cooperació, Josep-Ramon Soldevila.

Pel que fa a la participació marroquí, també hi varen ser presents una gran delegació d'electes marroquines que han format part del projecte EqualMED, així com també representants de la societat civil i activistes de moviments feministes del Marroc, les quals varen donar una perspectiva de la societat marroquinam més enllà de la institucional.

L'EqualMED es planteja com una xarxa per fomentar la cooperació entre municipis de Barcelona i del Marroc. En aquest sentit actualment la Comunitat EqualMED la formen 12 comunes marroquines i 17 municipis de la província de Barcelona, entre les quals hi ha Vic.