UN MES DE LA COOPERACIÓ “EXPRESS”

Com ja és habitual, el mes de març el Vicjove dedica la seva programació a la cooperació internacional i la justícia global, amb l’objectiu de despertar consciències a la població més jove sobre diferents problemàtiques que afecten el món.

UN MES DE LA COOPERACIÓ “EXPRESS”.

Enguany la programació ha estat curta però intensa, ja que va constar de només dues  activitats però que varen tenir molta rellevància tan pel què fa al seu contingut i la seva acció transformadora,  com a la participació per part de la població jove.

El dissabte 18 de març a l’espai ETC,  Ibrahima Diallo narrava el repte esportiu de David Meca, un nedador que va travessar l’estret de Gibraltar. Les seves paraules però destapaven l’evidència d’una realitat molt diferent i generaven autoreflexió sobre la nostra societat, interpel·lant  al públic a  la crítica  al voltant de la immigració al Mar Mediterrani.  META és un espectacle teatral que posar la immigració a debat, protagonitzat per el jove Ibrahima Diallo i produït i dirigit per la companyia Cicuta.

Per altra banda, la tarda del  divendres 24 de març,  va ser el torn del graffiter Blazy i el grup de joves Afrodance. Aquests es varen reunir a la Plaça Major de Vic per reivindicar com l’art urbà pot ser una element de transformació social molt potent  entre els joves.  D’una banda en Blazy, d’origen ucraïnès,  va crear un mural sobre la importància de l’ecologia i reivindicant la justícia ambiental.  Mentre que els joves d’Afrodance a través del ball,  reclamaven un món intercultural i antiracista.

Paral·lelament durant tot el mes de març a l’espai El Mur del Vicjove es va poder veure  l’exposició “Drawing for Equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània”,  un recull d’il-lustracions que busquen enderrocar barreres i estereotips de gènere i visibilitar les desigualtats presents a la societat a través de l’art i el feminisme. L’exposició forma part de la campanya “Dones que transformen” una iniciativa de la Diputació de Barcelona dins del projecte Equalmed.