“El preu de l'incivisme" arriba a l'Institut de Vic

Amb l’objectiu de reflexionar sobre el civisme i el respecte pels espais públics i, sobretot, per minimitzar la brutícia dels parcs i places i els actes de vandalisme, l’Ajuntament de Vic ha editat el vídeo documental “El preu de l’incivisme”, que s’ha començat a presentar als centres d’educació secundària i postobligatòria de la ciutat.

“El preu de l'incivisme" arriba a l'Institut de Vic.

 “El preu de l’incivisme” recull el testimoni de ciutadans i gent jove que reflexionen sobre el comportament cívic, i d’empleats municipals que expliquen les conseqüències que l’incivisme genera a la ciutat. Els testimonis s’acompanyen de fotografies reals del dia a dia de Vic i de missatges flaix que recullen dades quantitatives sobre la neteja de la ciutat i el vandalisme.

Aquest primera setmana d’abril, el vídeo ha entrat a l’Institut de Vic de la mà de les agents cíviques i les tècniques del Vicjove. Amb la col·laboració de l’equip directiu del centre, gairebé 200 alumnes han participat en una dinàmica que, amb el fil conductor del “Preu de l’incivisme”, reflexiona sobre els costos econòmics, socials i comunitaris de l’incivisme a la ciutat.

Tant l’alumnat com el professorat del centre han valorat positivament aquesta experiència, que es repetirà de cara al setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar. A banda de l’Institut de Vic, l’Ajuntament de Vic té previst treballar amb els altres centres de la ciutat que demanin la col·laboració per fomentar entre tots els valors del civisme.

 

El vídeo “El preu de l’incivisme” està disponible a través d’aquest enllaç

 

https://www.youtube.com/watch?v=sY5OKsaoXYg