Anecdotari Guàrdia Urbana de Vic

La Guàrdia Urbana il·lustra amb un anecdotari els records i històries simpàtiques i curioses de la ciutadania

Anecdotari Guàrdia Urbana de Vic.

Coincidint amb la celebració del 150è aniversari de la creació de la Guàrdia Urbana, es va planificar un seguit d’activitats per apropar la tasca dels agents a la ciutadania i perquè grans i petits poguessin participar d’aquesta commemoració.

Una de les activitats previstes va ser el recull d’anècdotes entre les persones de més edat que tenen records i històries simpàtiques i curioses relacionades amb les funcions del cos de la Guàrdia Urbana al llarg del temps.

 

Una anècdota és un fet real curt divertit o curiós, un incident amb persones en un lloc real. No és un acudit que s’inventa per fer riure.

 

El recull d’aquestes historietes es va fer el mes de març en 4 trobades amb els casals de gent gran de Mossèn Guiteras, la Rambla, Horta Vermella i Montseny, en les quals van participar un centenar de persones grans.

A les sessions, els guàrdies de proximitat feien una mica de repàs històric de la creació del Cos i dels actes de commemoració dels 150 anys, per acabar recollint aquestes vivències.

 

Els alumnes de la Farinera CAVV han il·lustrat aquest recull i gràcies a les converses amb la Guàrdia Urbana han fet el dibuix que il·lustra l’anècdota. Els il·lustradors són alumnes a partir de 3 anys de la Farinera CAVV.

 

El resultat d’aquest anecdotari es podrà veure al llarg de tot l'any al web de la Guàrdia Urbana i representarà un valuós record per a futures generacions.

 

Agraïm, doncs, la participació dels quatre casals de gent gran, de la Farinera CAVV i de totes les persones que d’una manera o altra han participat en aquesta proposta.

 

Podeu veure el resultat aquí  :  http://ftp.vic.cat/GU_Anecdotari/Anecdotari.html