Circuit amb karts per a practicar l'educació viària

El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, i el cap de Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, han presentat la novetat que incorpora enguany l'Educació Viària a les escoles, un circuit amb karts.

Jurjo i Ballana amb el circuit amb 'karts' al darrere.
Jurjo i Ballana amb el circuit amb 'karts' al darrere

Els alumnes de cinquè de primària de l'escola Sentfores ahir van fer les classes teòriques sobre Educació Viària que els van impartir els guàrdies de proximitat de la Guàrdia Urbana. Avui, durant una hora, han posat a la pràctica algunes de les coses que van aprendre circulant en un kart per un circuit de cons, amb senyals, un pas de vianants i una rotonda.

 

El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, acompanyat de l'inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, han explicat aquest matí com funciona aquesta nova activitat que ha ofert la regidoria a tots els centres escolars de Vic que tenen grup de cinquè de primària. Es tracta d'un circuit fet amb cons que permet als alumnes fer-hi tots els papers de l'auca: de conductors -sobre un kart que funciona amb pedals-, i com a ciutadans, passejant per les voreres del carrer i pel pas de vianants. Aquesta és la novetat que enguany ha incorporat la Guàrdia Urbana a les classes d'Educació Viària. Tal i com ha destacat Ballana, es tracta 'que la canalla aprengui jugant i practicant'.