'Envellir en moviment' la xerrada per a la gent gran de Vic dins la campanya 'Vic, movem-nos en seguretat'

La regidoria de Convivència i Seguretat, en el marc de la campanya ‘Vic, movem-nos en seguretat’ ideada conjuntament amb la Fundació del RACC, realitza la xerrada ‘Envellir en moviment’ al Casal Mossèn Guiteras.

El regidor, Joan Ballana, i el gerent de Projectes del RACC, Xavier Ruestes, presentant la xerrada .
El regidor, Joan Ballana, i el gerent de Projectes del RACC, Xavier Ruestes, presentant la xerrada

La presentació de la xerrada va anar a càrrec del regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana i, va presentar l’estudi el Cap de Programes de la Fundació del RACC, Xavier Ruestes.

 

Síntesi:

 

Destinada a la gent gran de la ciutat de Vic, la regidoria de Convivència i Seguretat i la Fundació del RACC, porten a terme una nova acció dins la campanya destinada a millorar la seguretat viària de la ciutat, anomenada ‘Vic, movem-nos en seguretat’.

 

En aquesta xerrada es presenta l’estudi que porta el mateix nom, ‘Envellir en moviment’, que ha estat realitzat pel RACC en col·laboració amb el Centre d’Estudis Demogràfics (CED). L’informe aporta elements d’anàlisi que faciliten directrius d’intervenció per fer sostenible el sistema de mobilitat i seguretat vial en un context en què les persones de més de 65 anys estan cobrant un protagonisme sense precedents.

 

El nucli de l’estudi es centra en analitzar tres aspectes bàsics de la mobilitat de la gent gran, i també en aportar solucions:

 

a) Els seus desplaçaments quotidians

b) La seva capacitació funcional i valoració de l’entorn per realitzar-los

c) L’accidentalitat i la seguretat viària

d) Consells i recomanacions del RACC