La Guàrdia Urbana de Vic celebra els seus 150 anys d’existència

El conseller d’Interior i l’alcaldessa presidiran l’acte institucional i s’inaugurarà una exposició fotogràfica del segle i mig de vida d’aquest cos

El proper dimecres, 22 de març, la Guàrdia Urbana de Vic celebra els 150 anys de la seva creació. Per aquest motiu, la Sala de la Columna acollirà un acte institucional que retrà homenatge als exagents d’aquest cos policial i als diversos regidors i regidores que s’han ocupat d’aquesta àrea municipal i que estarà presidit pel Conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

 

Durant la jornada, el doctor en Psicologia i expresident de l’Associació de Caps de Policia Local de Catalunya, Manuel Martín, farà la conferència “De frontera blava a ciutadà d’uniforme: ahir i avui de la Guàrdia Urbana”.

 

La celebració seguirà a la tarda amb la inauguració de l’exposició fotogràfica dels 150 anys d’aquest cos de proximitat i una jornada de portes obertes a la Comissaria de la Guàrdia Urbana amb visites guiades, circuit de karts, mostra de vehicles policials, tombs amb motocicleta, inflables, tallers de manualitats i espectacle infantil.