La Guàrdia Urbana tanca cautelarment el bar Estel

Motivats per les queixes veïnals la Guàrdia Urbana fa una intervenció al bar Estel que acaba amb un tancament cautelar de l'establiment.

Moment de la clausura del bar Estel.
Moment de la clausura del bar Estel

Entorn de les 11:30 hores del dia 16 de gener de 2013, en compliment d'una Resolució de l'Ajuntament de Vic, la Guàrdia Urbana va procedir a la clausura temporal i precinte del bar Estel, ubicat al carrer Manlleu 81, per cometre una infracció a la llei de seguretat ciutadana, consistent en tolerar el consum o el tràfic de substàncies estupefaents a l'interior de l'establiment. Es tracta d’una mesura cautelar que pot durar fins a un màxim de 3 mesos i que es fa efectiva mentre es tramita el corresponent expedient sancionador, la resolució del qual podria elevar la sanció fins a 6 mesos.


Els fets es remunten a les actuacions que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Vic van dur a terme el passat dia 22 de desembre de 2012, en què els agents policials van intervenir diferents quantitats de substancies estupefaents amagades en diferents indrets a l'interior del local, a més de dosis que portaven a sobre alguns dels clients. L’operació va culminar amb la detenció de dues persones, una de les quals era el propietari del local.


L’actuació va ser motivada en les queixes continuades i reiterades en el temps per part dels veïns, que feien referència a aldarulls al carrer, consum i possible tràfic de substancies estupefaents, suposadament relacionats amb el propi establiment.


Aquesta actuació s'emmarca dins la política de tolerància zero en conflicte veïnals i sorolls de la regidoria de Convivència i Seguretat de l'Ajuntament de Vic.