Vic constitueix el Consell de Convivència i Seguretat

El Consell, presidit per la regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, es reunirà un mínim de dos cops l’any

Creació del Consell de Convivència i Seguretat.
Creació del Consell de Convivència i Seguretat

 

 


 

Més d’una vintena de representants van assistir el dimecres 14 de juliol de 2017 a la creació del Consell de Convivència i Seguretat de Vic. “La constitució d’aquest espai de diàleg i d’intercanvi d’informació serveix per avançar plegats cap a una ciutat més rica socialment”, va explicar la regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, que presideix el Consell. 

 

Durant la sessió, varen participar-hi representants dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, associacions de veïns, comerciants, entitats, servei de mediació i d’agents cívics de l’Ajuntament i representants del consistori municipal. 

 

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana va facilitar dades sobre la circulació a Vic, les ubicacions de radar o el nombres d'atropellaments. En quatre anys, s’han reduït els accidents de trànsit amb víctimes en un 35%, arribant a la xifra de 115 el 2016. Els atropellaments també han disminuït en un 25% en aquest període, passant de 44 a 33.

 

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra van exposar xifres de seguretat ciutadana destacant que la comarca d'Osona és una de les comarques en què es registren menys fets delictius amb un 33,4% i la ciutat de Vic manté la mitjana dels últims quatre anys.

 

El programa d'acompanyament a les comunitats de veïns de règim de lloguer social i la prevenció de la pobresa energètica i la promoció de l'eficiència energètica van centrar la intervenció del Servei de mediació. A hores d’ara, s'han beneficiat d'aquest programa cinc comunitats de veïns, formades per aproximadament 120 habitatges.

 

Amb la intenció de donar a conèixer les campanyes de sensibilització i de foment del civisme, el Servei d'Agents Cívics va detallar dues de les campanyes que s’estan desenvolupant enguany: la de tinença responsable amb els animals de companyia i la dels orins a la via pública, que es va iniciar el passat mes de gener. També es va detallar la nova campanya de circulació de bicicletes que té previst començar-se la propera tardor. 

 

En aquest punt es va debatre sobre la circulació de bicicletes a la ciutat, posant sobre la taula els riscos tant per ciclistes com per vianants. Unes aportacions que s'introduiran a la nova campanya anunciada.

 

Al Consell de Convivència i Seguretat, que es reunirà un mínim de dos cops l’any, alguns veïns també van exposar la preocupació per la venda de drogues o els sorolls provocats pels clients de les zones d'oci nocturn. A la propera trobada, que serà a finals d'any, es passarà comptes de la campanya informativa i sancionadora de la circulació de bicicletes que s’haurà implementat durant la tardor.