Vic entre les vuits ciutats de Catalunya que compten amb una policia local amb 150 anys

El conseller Jané presideix la celebració del 150è aniversari de la Guàrdia Urbana de Vic

Acte de commemoració dels 150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic.
Acte de commemoració dels 150 anys de la Guàrdia Urbana de Vic

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit avui l’acte institucional de celebració del 150è aniversari de la Guàrdia Urbana de Vic. Jané ha explicat que no totes les policies locals poden celebrar els 150 anys d’existència, només 8 a tot Catalunya, i Vic és una d’aquesta. “Ens heu ajudat a fer de Catalunya un país més segur, la meva gratitud a tots vosaltres”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat que “el cos de la Guàrdia Urbana de Vic, que va començar amb 4 agents, ha esdevingut una peça clau per la seguretat de la ciutat”. “Aquell cos que va néixer amb l’objectiu de disposar d’una força armada pròpia, garantir el manteniment de l’ordre públic i assegurar el compliment de les disposicions vigents ha evolucionat cap a un cos més proper que vetlla per la seguretat de les persones transmetent confiança, tranquil·litat, fermesa i duresa escoltant i empatitzant amb la ciutadania”, ha dit.
 
Durant l’acte ha tingut lloc el lliurament de reconeixements als 15 agents jubilats del cos de la Guàrdia Urbana de Vic i els 6 regidors i regidores que s’han ocupat de l’Àrea fins a dia d’avui.
 
A l’acte, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Vic, també hi ha assistit el director territorial del Departament d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes; la regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, i l’inspector cap de la Guàrdia Urbana de Vic, Antonio Jurjo; entre d’altres autoritats.