250 joves de Vic assisteixen a l'obra Road Show

L’espai ETC va quedar ple, ahir al matí, pels estudiants de quart d’ESO de l’IES Vic, el Sagrat Cor, el Pare Coll i l’Escorial El Road Show s’inclou dins la campanya ‘Vic, movem-nos en seguretat’ de la Regidoria de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic

Desert.
Desert

En el marc de la campanya ‘Vic, movem-nos amb seguretat’, la Regidoria de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic va programar el primer Road Show conjuntament amb la fundació privada sense ànim de lucre, Mutual de Conductors. Ahir, l’obra la van veure 250 estudiants de quart d’ESO de l’IES Vic, el Sagrat Cor, el Pare Coll i l’Escorial de Vic.

 

El Road Show té per objectiu la sensibilització dels joves de la necessitat de realitzar una conducció responsable i segura, en aquest sentit el Servei Català de Trànsit i la Fundació Mutual de Conductors, van impulsar el projecte amb un format de representació multimèdia que explica als joves totes les causes i conseqüències que pot tenir un accident de trànsit. L’experiència transmet d’una manera vivencial i directe tot el que implica un accident de trànsit, des del punt de vista de les víctimes, dels serveis d’emergència, dels familiars i amics. A la representació hi participen diverses persones que expliquen en primera persona les seves experiències, ahir van sortir a l’escenari un policia de la Guàrdia Urbana de Vic, un metge de l’Hospital General, un bomber del Parc de Vic i un membre del SEM.

 

Pel format i el realisme de les experiències relatades, el missatge arriba de manera molt directe i colpidora als assistents. Així ho demostra el fet que el 94% dels joves que han assistit a altres representacions del Road Show manifesten que després de l’experiència tindran actituds més segures a l’hora de circular.

 

La campanya ‘Vic, movem-nos amb seguretat’, que es va iniciar a principis d'any, té per objectiu fomentar la seguretat viària i reduir l’accidentalitat, i en concret en els atropellaments. ‘Vic, movem-nos amb seguretat’ compta amb dues línies de treball. Per una banda s’ha potenciat una vessant pedagògica que arriba a totes les franges d’edat i se centra en la conscienciació de la ciutadania entorn de la seguretat viària. Per altra banda, la campanya estableix una vessant de control i prevenció que compta amb la presència diària del radar a diversos punts de la circumval·lació de la ciutat; actuacions esporàdiques en què els agents comproven que els conductors dels vehicles respectin la prioritat dels vianants als passos; la incorporació de passos de vianants asimètrics en aquells punts més perillosos; i l’eliminació de places d’aparcament en indrets prop dels passos de vianants on es fa imprescindible una zona de seguretat.