Exposició "Llorenç Soldevila: selecció bibliogràfica"

Les dues biblioteques de la UVic acolliran una mostra de treballs i llibres de Llorenç Soldevila, traspassat inesperadament ara farà mig any.

Activitat externa
Llorenç Soldevila i Balart.
Llorenç Soldevila i Balart
  • 28 de juny 2023

  • On? Bibliteques de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
  • Quan? 28/06/2023 a 13:00 fins a 12/12/2023 a 00:00
  • Organitzador Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya Grup de recerca Glossa. Lingüística aplicada, didàctica i literatura Càtedra Verdaguer d'estudis literaris Biblioteca UVic-UCC
  • Preu Gratuït
  • Venda d'entrades Lloc web extern
  • Inscripció Lloc web extern
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
El 28 de juny s'inaugurarà a les 13:30 a la biblioteca de Miramarges l'exposició "Llorenç Soldevila: selecció bibliogràfica", un dels primers actes d'homenatge al professor Llorenç Soldevila que va morir de manera inesperada el passat mes de desembre. L'exposició s'ha organitzat a partir de la vasta producció bibliogràfica de Soldevila i s'ha repartit en els espais expositius de les dues biblioteques de la universitat. Per formació i convicció, Llorenç Soldevila (1950-2022) va ser sempre un devot fidel de la lletra impresa i de la literatura. Així, en la seva tasca divulgadora, investigadora i docent a l’escola, l’institut i la universitat, considerava el llibre com el mitjà més eficaç per instruir els alumnes i per recopilar i transmetre coneixements. La tria aplegada en aquesta doble exposició pretén donar-ne fe. A la Biblioteca de Miramarges reunirà un repertori d’aportacions a l’ensenyament de la literatura: material didàctic sobre temes literaris i sobre escriptors, llibres de text i, sobretot, un reguitzell de títols sobre rutes literàries, encapçalats pels nou volums de la Geografia literària dels Països Catalans, actualment pendent de completar-se amb dos més. Simultàniament, a la Biblioteca de la Torre dels Frares s'hi exhibirà un mostrari del Soldevila filòleg i investigador: editor de textos literaris, antòleg i autor de monografies i articles, centrats en escriptors que, com Jacint Verdaguer, van atreure’l tota la vida o en temes sobre els quals, com la memorialística o la Nova Cançó —la seva tesi doctoral—, va fer recerca d’ampli abast. Aquesta doble mostra estarà exposada a les entrades d'ambdues biblioteques universitàries fins el mes de desembre de 2023.