Gran participació al 57è Concurs de Pintura Ràpida Mercat del Ram

Es poden visitar les obres a la Sala Romeu del CCVIC Triadú en el seu horari habitual fins al dia 15 d'abril.

Concurs de pintura ràpida Mercat del Ram.
Concurs de pintura ràpida Mercat del Ram

Aquest dissabte es va celebrar la 57a edició del Concurs de Pintura Ràpida del Mercat del Ram, amb un total de 49 participants, dels quals 14 de la categoria A (fins a 12 anys) i 2 de la categoria B (entre 13 i 17 anys).

Les bases del concurs determinen que el tema ha de tenir relació amb l’ambient festiu del dissabte del Mercat del Ram. La tècnica i el format de les obres són lliures. Tanmateix es valora la presència d’arquitectura tradicional anònima que caracteritza el centre històric i dona identitat a la ciutat.

El jurat, format per representants de diferents entitats relacionades amb el món de la pintura de la ciutat de Vic, va deliberar amb els següents premiats:

Primer Premi: Josep Millàsdestacant-ne la frescura que provoca l’explosió i atreviment amb el color i el dinamisme de la composició. Així com la diversitat de traça utilitzada.

Segon Premi: Cèlia Sánchez Gómezdestacant-ne la proposta d’atreviment, color, coherència amb l’estètica proposa i la varietat tècnica.

Tercer Premi: Julio García Iglesias, destacant-ne la lluminositat aconseguida per un contrast de complementaris clars i freds. Una obra de caràcter impressionista molt ben executada.

El jurat va valorar amb l’accèssit l’obra de l’artista Sebastià Mauri Àlvarez destacant-ne la frescura, la llum i l’atreviment de la factura del color utilitzant una paleta molt reduïda.


Categoria A (fins a 12anys):

Primer Premi: Elna Solàen destaquen la llum, el color i la festa plasmant l’esclat de primavera, al mateix temps per la presència de l’arquitectura.

Segon Premi: Martina Bassas, en destaquen la potència del color, la concreció i síntesi del Mercat del Ram, així com l’estètica de l’acabat.


Categoria B (de 13 a 17 anys):

Primer Premi: Joan Rodríguez Molist, per l’atreviment de la perspectiva, el ritme i el dinamisme.

Segon Premi: Elisabeth Armenteros Canoen destaquen el traç i la forma acurada de l’arquitectura del classisme contrastat amb el dinamisme dels globus.

Es poden visitar les obres a la Sala Romeu del CCVIC Triadú en el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 4 de la tarda a les vuit del vespre) fins al dia 15 d'abril.