Vic Comerç organitza els propers 5, 6, 11 i 12 de novembre Nexxes

Una iniciativa que té per objectiu connectar el talent dels artistes locals amb el comerç de proximitat.

Vic Comerç organitza els propers 5, 6, 11 i 12 de novembre Nexxes.

La proposta compta amb la participació d'un centenar de botigues i entre les activitats hi ha una cinquantena d'artistes locals que treballaran en directe a comerços del centre de Vic.

L'objectiu principal del Projecte Nexxes és reivindicar el talent local i el petit comerç: "Atraure la mirada d'aquells que compren i que consumeixen cultura cap a allò que és més proper".

El responsable artístic de la iniciativa i membre de la productora cultural Sun Raxxx, Didier Xavier, ha explicat que el primer cap de setmana, el del 4 i el 5 de novembre, les activitats, en horari de tarda, se centraran al Portal de la Rambla, al carrer Manlleu i al carrer Estret. En el primer cas, la música de djs posaran el fil musical a una tarda de muralisme i grafiti que posarà en valor l'art urbà. En aquest espai, també es crearà col·lectivament un mural entre els clients de les botigues d'aquest carrer.

Les exhibicions d'arts plàstiques que acolliran els botigues del carrer Manlleu, es combinaran amb una Jam Session al cap del carrer i una ballada de Swing. Cada botiga tindrà il·lustradors treballant en directe, ceramistes, artistes de la fusta o pintors, entre d'altres. Aquest mateix cap de setmana, el carrer Estret acollirà un concurs de maniquins vivents que combinarà amb una creació literària aèria que pretén fer aixecar la mirada a compradors i passavolants.

El cap de setmana següent, la iniciativa 'Nexxes' continuarà a la plaça Major i a l'entramat del carrer dels Argenters, el carrer Sant Vicenç, el carrer Cardona i la plaça Canonge-Collell. En el primer cas, durant les tardes de l'11 i el 12, en horari comercial, el punt neuràlgic de la ciutat acollirà tallers, jocs de circ i acrobàcia aèries. Entre les activitats per fomentar el comerç de proximitat hi haurà un 'free tour' que passejarà per diferents comerços en una visita teatralitzada i interactiva. L'última proposta és l'espectacle lumínic 'Connexions' que es podrà veure començant des del carrer Argenters.