24a bicicletada/caminada escolar amb uns 600 nens i nenes en el Dia Mundial del Medi Ambient

Cada any el dia 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest 2023 coincidint amb dilluns i inici de setmana va aplegar gairebé 600 nens i nenes que han participat a la 24 edició de la bicicletada/caminada escolar que organitzen les àrees de Medi Ambient, Educació, Participació i Manteniment de l’Ajuntament de Vic per a les escoles de primària de la ciutat.

24a bicicletada/caminada escolar amb uns 600 nens i nenes en el Dia Mundial del Medi Ambient.

 

A la matinal hi han participat 11 escoles de la ciutat: Andersen, Fedac Vic-Pare Coll, Estel, Guillem de Mont-rodon, Escorial, La Sínia, Sentfores, Salarich, Sagrat Cor, Vic Centre i El Petit Miquel amb l' alumnat dels cursos 5è o 6è de primària i els mestres acompanyants.

El recorregut al punt de trobada, l'esplanada del riu Gurri, es fa des del centre educatiu amb bicicleta o a peu.  Cada escola fa un recorregut amb una persona referent de l'Ajuntament, el suport de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil per regular el trànsit i portar els grups amb seguretat fins al lloc on es fan les activitats. Un cop arribats al riu s’esmorza i tot seguit es fan activitats de descoberta de l’entorn natural: quatre tallers mediambiental de coneixement d'ocells, peixos i la qualitat del riu, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes, Biodiversitat i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis.

Aquesta acció forma part de les activitats que s’organitzen des de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Vic (XESVIC), de la qual formen part la majoria de centres educatius de la ciutat i que treballa per educar i formar en el coneixement del medi, el seu respecte a nivell curricular i buscant la seva complicitat en la transformació de la nostra societat davant de la crisi climàtica.

La bicicletada escolar ha coincidit també amb la Setmana de la Natura que des del 22 de maig fins el 5 de juny ha posat en valor els entorns naturals de cCatalunya amb un ventall de propostes i activitats per apropar l’ús i coneixement de la ciutat i el riu. Anar amb bicicleta també fomenta un canvi d'hàbits i prioritzar la mobilitat sostenible en lloc del vehicle privat, aporant els beneficis de les 4E: ecologia, esport, economia i eficiència.

Algunes fotografies del dia a:

Programa Educatiu de Medi Ambient de Vic » 24a bicicletada/caminada escolar amb uns 600 nens i nenes en el Dia Mundial del Medi Ambient