400 nens i nenes participen a l'`11è Mercat d'Intercanvi entre escoles

El dijous 24 de Novembre es va celebrar l’ 11è Mercat d’Intercanvi de les escoles de Vic, una activitat inclosa dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Van participar gairebé 400 alumnes de cicle mitjà de 8 escoles. Més de 280 Kg. en objectes es podien intercanviar i allargar la seva vida útil

400 nens i nenes participen a l'`11è Mercat d'Intercanvi entre escoles.

 El dijous 24 de Novembre es va celebrar l’ 11è Mercat d’Intercanvi de les escoles, una activitat inclosa dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus, aquest 2022 dedicat a la moda tèxtil circular.

Van participar gairebé 400 alumnes de cicle mitjà de 8 escoles de Vic: L’Estel, Joaquim Salarich, Sentfores, Centre, FEDAC Pare Coll, El Petit Miquel, Sagrat Cor i Escorial.

Més de 280 Kg. en objectes es podien intercanviar i allargar la seva vida útil

Cada nen o nena podien portar un total de quatre objectes, normalment llibres, joguines o material esportiu, en bon estat i que ja no utilitzaven a casa, per intercanviar-los amb la resta de companys de l’escola o d’altres escoles de la ciutat.
La finalitat del mercat d’intercanvi és que els objectes se’ls hi doni un nou ús i allargar la vida útil, evitant que aquestes joguines acabin a les escombraries.

Uns dies abans del Mercat d’Intercanvi, es va fer un treball previ a les escoles participants al mercat. Els nens i nenes van revisar el material que volien intercanviar perquè estigués en bones condicions, el van pesar, posar el nom als objectes per facilitar a qui buscar durant el mercat, pensar com els transportarien fins el recinte firal, elaborar el material per decorar i fer més atractives les parades del mercat.
A més, des de l’escola es va reflexionar sobre les 4 R (repensar, reduir, reutilitzar i reciclar) amb idees per la reducció d’objectes i materials que no s’utilitzen, es puguin utilitzar moltes vegades i fins al dia que s’hagin de reciclar.

El dia del Mercat d’Intercanvi, les escoles van arribar al recinte firal El Sucre on se’ls va donar la benvinguda, van tenir temps per esmorzar, després decorar les taules i exposar tot el material sobre les taules. Amb el suport de l’organització i dinamització de l’activitat es van anar donant les instruccions del funcionament del mercat.
El dinamitzador va explicar que primer calia fer una ronda per observar els objectes que hi havia sobre les taules per intercanviar i, seguidament després d’un senyal sonor, començava el moment més esperat: buscar els propietaris dels objectes que més agradaven a cadascun dels nens i nenes per poder intercanviar-los.
L’intercanvi s’acaba amb una encaixada de mans entre els propietaris dels objectes bescanviats.

Per acabar es va felicitar per la participació i es va mostrar públicament els 280,351 quilos d’objectes que es podien  canviar de mans. Amb l’intercanvi poden allargar la vida de les joguines evitant que aquestes vagin a parar al contenidor, així com continuar treballant el tema de la prevenció de residus a les escoles i a casa.