Èxit de participants als tallers de compostatge

L'Ajuntament de Vic s'ha sumat a la Setmana Internacional del Compost de l'any 2023, organitzant un taller de compostatge casolà i una sessió informativa de compostatge comunitari

Èxit de participants als tallers de compostatge.

L'Ajuntament de Vic ha organitzat, en motiu de la Setmana Internacional del Compost 2023, dos tallers de compostatge.

El primer va tenir lloc dimarts 2 de maig i va consistir en una sessió informativa sobre el compostatge comunitari als barris de Sant Llàtzer i Quatre Estacions. L'objectiu era incrementar el nombre de famílies que participen en aquest projecte iniciat ara fa dos anys. Es va explicar en què consisteix els compostatge comunitari i què implica per a les famílies participants, a més del tractament que reben a posteriori les restes orgàniques aportades.

El segon taller, que va tenir lloc dimecres 3 de maig, es va centrar en el compostatge casolà. Una quarantena de persones van aprendre què és el compostatge casolà, quins són els quatre pilars bàsics per tal que el procés funcioni correctament, a més de possibles incidències que poden sorgir i com solucionar-les. Al final del taller, es va entregar un compostador i un sac de poda triturada per tal de començar a compostar les restes de cuina i de jardí a les llars.

Aquesta actuació s'emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Vic, que té per objectiu reduir la quantitat de brossa generada.