S'activa una campanya per fomentar l'ús eficient de l'aigua

S'activa una campanya per fomentar l'ús eficient de l'aigua.

Degut a la situació actual de sequera, l’Ajuntament ha activat una campanya per fomentar l’ús eficient de l’aigua, que té per objectiu reduir el consum d’aigua i fer conèixer a la ciutadania les restriccions que cal aplicar.

La campanya consisteix en l’elaboració d’una infografia interactiva per donar a conèixer alguns consells d’estalvi d’aigua, com ara en el vàter, la dutxa o el reg, amb els quals es pot reduir fins a un 30% el consum d’aigua, a més de les restriccions vigents en cada estat de sequera (alerta, excepcionalitat i emergència). Aquesta infografia es pot consultar aquí.

També s’ha elaborat un tríptic amb els mateixos consells, que es pot trobar als equipaments municipals, com també un cartell per fomentar l’ús eficient de l’aigua i un adhesiu per evitar les pèrdues d’aigua dels vàters i aixetes, que s’ha repartit també en establiments com restaurants o gimnasos.

Vic es troba en situació d’excepcionalitat per sequera des del 4 de maig de 2023. Tot i les pluges de les darreres setmanes, cal seguir fent un bon ús de l’aigua i cal respectar les restriccions vigents.