55 persones van assistir ahir a la Xerrada 90’ dedicada a l’absentisme laboral

Segons el ponent, l'absentisme laboral va relacionat amb factors com l'índex d'atur i la desmotivació

Aquest dimarts al vespre ha tingut lloc una nova cita del cicle de Trobades Empresarials. En aquest cas es tractava d'una de les xerrades de 90 minuts que tenen lloc de 7 a 2/4 de 9 a la Sala Coll Bardolet de l'edifici el Sucre.



El tema que es proposava era "Absentisme laboral", i la persona que el va tractar va ser el director de Recursos Humans d'Unió Fenosa, Jesús Francisco Molinera. Aquests últims anys s'ha notat un increment important en l'absentisme del personal a les empreses fins al punt que aquestes absències provoquen pèrdues en el balan砥conòmic. Per tipus, el més freqent és el de malaltia, tot i que en algunes ocasions està poc justificada.



Jesús Molinera va explicar que el baix índex d'atur de l'Estat espanyol propicia l'absentisme perquè el treballador té certes garanties de trobar una nova feina i, per tant, la motivació a la feina és menor. Amb xifres a la mà, Molinera va dir que és provat que a menys motivació més absentisme.



D'altra banda, la mobilitat laboral que caracteritza els treballadors joves ha portat algunes multinacionals a preferir gent de 45 anys o més perquè és una franja d'edat que valora més l'estabilitat laboral i és menys propícia a absentar-se.



Les Trobades Empresarials Vic 2006 es reprendran després de vacances. El 4 d'octubre es podrà assistir al segon taller interactiu, que estarà dedicat a la "Gestió de l'estrès personal". El 24 d'octubre en la segona Xerrada 90' es tractarà la "Responsabilitat social corporativa". El cicle es tancarà el dia 1 de desembre amb una Trobada dedicada a la direcció estratègica.