Alba Riera, Alejandro Montalvo i Jack Carthy s’imposen a Vic

El circuit del Mas de Bigues viu un cap de setmana d’espectacle esportiu i gran ambient en la primera prova de la Copa del Món de Trial UCI 2023.

Alba Riera, Alejandro Montalvo i Jack Carthy s’imposen a Vic.

La vigatana Alba Riera, el madrileny Alejandro Montalvo i el britànic Jack Carthy són els primers líders de la Copa del Món de Trial UCI 2023 després d’imposar-se en la prova inaugural celebrada aquest cap de setmana a Vic, que s’ha convertit en l’epicentre mundial de l’especialitat del trial. El circuit del Mas de Bigues, situat a la zona esportiva de la capital osonenca, ha acollit de divendres a diumenge les fases classificatòries i les finals de la competició enmig d’un gran ambient esportiu i festiu d’una espectacular disciplina que combina equilibri, tècnica i potència.

Victòria amb debut de la jove Alba Riera

La rider local Alba Riera, de només 15 anys, debutava a la Copa del Món i ho ha fet de la millor manera: imposant-se a la prova Elit Femenina després d’imposar-se a les fins ara dominadores de la categoria, la madrilenya Vera Barón i l’alemanya Nina Reichenbach. La vigatana ha fet una actuació pràcticament impecable a la final i ha aprofitat a la perfecció dos errors de les seves rivals a la zona 3 per apuntalar la victòria. Finalment, ha obtingut una renda de 60 punts sobre Varón i de 100 punts sobre Reichenbach. Ja més allunyades han quedat la francesa Nina Vabre (quarta), l’alemanya Larena Hees (cinquena) i la també francesa Emma Louineau (sisena).

Montalvo guanya per la mínima a Borja Conejos

A la final de la categoria Masculina Elit 20’’ s’ha viscut una intensa lluita des de la primera zona entre els espanyols Alejandro Montalvo i Borja Conejos, sempre amb un lleuger avantatge per al primer d’ells que li ha servir per fer-se amb el triomf, superant per només 20 punts al seu rival. No ha pogut afegir-se a la lluita el rider osonenc Eloi Palau, que avui no ha tingut la sort de cara i s’ha hagut de conformar amb la quarta posició final. La tercera plaça del podi ha estat per al jove britànic Charlie Rolls, mentre que el debutant finlandès Niilo Stenvall ha ocupat la cinquena posició empatat a punts amb el francès Louis Grillon, que ha entrat a la final ocupant la plaça de l’alemany Dominik Oswald.

Carthy puja a la primera plaça del podi tot i els errors

Es podia esperar una còmode victòria de l’actual Campió del Món, Jack Carthy, a la categoria Masculina Elit 26’’ però finalment ha hagut de suar més del previst. El britànic ha comès una errada a la zona 3, on només ha pogut sumar 10 punts, i ha vist com els riders espanyols presents a la final se li apropaven a la classificació. Una gran actuació a les dues últimes zones li ha servit per imposar-se amb 220 punts per davant del madrileny Dani Barón (segon amb 170 punts), el català Martí Vayreda (tercer amb 160 punts) i el basc Julen Sáenz de Ormijana (quart amb 140 punts). Han tancat la classificació de la final el català Toni Guillén i el francès Vincent Hermance.

El circuit del Mas de Bigues -format per cinc zones físicament exigents i d’un elevat nivell tècnic que combinen obstacles de pedra sobre terreny irregular i elements de formigó- s’ha consolidat com una instal·lació de primer nivell per acollir aquest tipus de competicions, confirmant d’aquesta manera l’èxit assolit l’any 2021 amb els Campionats del Món de Trial UCI i el 2022 amb l’organització d’una prova de la Copa del Món de Trial UCI. Després de la competició de Vic, la Copa del Món de Trial UCI 2023 es desplaçarà a terres franceses per disputar la segona prova a la localitat de Ploeuc-L’Hermitage del 21 al 23 de juliol.

Classificació final Femenina Elit

1- Alba Riera (ESP) 260 punts
2- Vera Barón (ESP) 200 punts
3- Nina Reinchenbach (GER) 160 punts
4- Nina Vabre (FRA) 120 punts
5- Larena Hees (GER) 90 punts
6- Emma Louineau (FRA) 80 punts
Classificació final Masculina Elit 20’’
1- Alejandro Montalvo (ESP) 210 punts
2- Borja Conejos (ESP) 190 punts
3- Charlie Rolls (GBR) 150 punts
4- Eloi Palau (ESP) 120 punts
5- Niilo Stenvall (FIN) 70 punts
6- Louis Grillon (FRA) 70 punts
Classificació final Masculina Elit 26’’
1- Jack Carthy (GBR) 220 punts
2- Dani Barón (ESP) 170 punts
3- Martí Vayerda (ESP) 160 punts
4- Julen Sáenz de Ormijana (ESP) 140 punts
5- Toni Guillén (ESP) 110 punts
6- Vincent Hermance (FRA) 90 punts