Alta participació popular a la Setmana del Porc de Vic

Més de 4.000 persones han degustat els àpats gastronòmics de la Setmana del Porc

Un nombre important de persones han participat del programa gastronòmic de la Setmana del Porc, una proposta que s'ha presentat per primera vegada, després de tres anys amb la forma tradicional del Dijous Llarder.

La Setmana del Porc ha estat una clara afirmació de la gastronomia de la ciutat i de la comarca, amb un programa gastronòmic que ha ofert múltiples maneres de presentar la carn de porc.

Parallelament al programa gastronòmic, la Setmana del Porc també ha acollit un munt d'activitats relacionades amb el sector: tallers i demostracions de cuina, xerrades de dietètica i nutrició, tast guiat de llonganissa de Vic, espectacle pels més menuts, exposició de 300 dibuixos d'alumnes de P-5 de les diferents escoles de Vic, entre altres.

De fet, les demostracions i els tallers de cuina han estat seguides per un nombre important de persones encuriosides i amb voluntat de conèixer amb més profunditat les possibilitats culinàries de la carn de porc.

Destaquem l'entrega del guardó de la "Llonganissa d'Or" que va rebre de mans del Sr. Jacint Codina, alcalde de Vic, el periodista Antoni Bassas. Durant el mateix acte el president del Consell Regulador de l'IGP Llonganissa de Vic, Joaquim Comella va reconèixer públicament que el guardó s'entregava al periodista de Catalunya Ràdio per ser un defensor dels productes de denominació d'orígen. L'acte va tenir lloc el divendres passat al Temple Romà. Tot seguit, el mateix espai va quedar ple de gom a gom amb el tast guiat de llonganissa. Els assistents van seguir amb molta atenció les explicacions que es van donar sobre les peculiaritats i característiques de la llonganissa de Vic.

Finalment, durant el diumenge al matí, els més menuts van poder gaudir de la representació de titelles del conte "Els Tres Porquets", la xocolatada i la botifarrada gegant que va comptar amb els xarcuters de la ciutat i el suport dels Sagals d'Osona.

Des de l'organització s'agraeix al nombre important de collectius i empreses que han ajudat a fer possible aquesta iniciativa i aprofita per manifestar la seva voluntat de continuar treballant amb la Setmana del Porc. Una activitat gastronòmica que reivindica un dels productes alimentaris més preuats de casa nostra: el porc i els seus derivats.