Aquest cap de setmana Vic viurà la gran festa del ciclisme amb la segona edició del Bike Show Vic-Osona

La zona esportiva acollirà aquesta cita esportiva per a tots els públics amb mainada, amateurs i professionals que buscaran puntuar pels Jocs Olímpics de París 2024

Aquest cap de setmana Vic viurà la gran festa del ciclisme amb la segona edició del Bike Show Vic-Osona.

Aquest cap de setmana Vic acollirà una gran jornada ciclista amb un format que combina diferents disciplines i s’adreça tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil. El Bike Show Vic-Osona començarà a les 9h del matí amb un programa de sis proves de BTT per a tots els públics. Després de l’èxit de l’edició inaugural, en què hi van participar prop de 900 esportistes i amb un gran ambient de públic, l’organització ha optat per repetir el format innovador que combina competició i diversió amb la bici.
Organitzada per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling, la proposta s’adreça tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil, i oferirà un gran ambient festiu durant tot el dia, amb actuacions musicals en directe i zona de food trucks.
L’activitat ciclista començarà dissabte amb la sortida d’una de les proves més populars del Bike Show, la Scott Marathon 3 Turons, pensada per acollir als ciclistes amateurs que vulguin pedalar pels mateixos recorreguts dels de categoria Pro. Inclosa en el calendari del circuit Scott Marathon, la 3 Turons oferirà un recorregut de 46 quilòmetres, amb trams que combinen l’exigència amb la tècnica i la diversió, i en què tothom podrà posar-se a prova i exigir-se fins on vulgui. I a continuació es donarà la sortida de la versió curta, la Scott Marathon 2 Turons, amb 40 quilòmetres i també oberta a les categories Pro i Open, amb un recorregut per gaudir de Vic i el seu entorn natural. I la clàssica Turonet tindrà la seva sortida a les 9:10h amb una proposta de 15 quilòmetres, poc exigent i totalment participativa.
A les 9:30h serà el torn de la Gravel Ride Tour Vic, una cursa amb dues distàncies de 80 i 120 km, per pistes forestals i camins amb el ferm compactat. I per la seva banda, la E-Bike Tour Vic (9:40h) proposa un repte no competitiu en BTT o BTT elèctrica per zones boscoses de la plana de Vic, i que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.
I pels petits professionals del ciclisme també hi tindrà lloc una prova de la Copa Catalunya Infantil, tant en categoria Open com en Pro, pensada pels joves ciclistes que tinguin més ganes de competir i viure una gran experiència BTT pels divertits corriols de Vic i la seva comarca.
A la tarda, el torn pels més competitius
Després de les curses matinals el calendari del Bike Show es reprendrà a partir de les 14h amb la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, amb les sortides en categoria Pro dels cadets, júniors, màsters i elits, tant masculins com femenines.
Totes les curses tindran sortida i arribada a la zona esportiva de Vic, un espai que al llarg de l’any també acull altres esdeveniments i competicions esportives, i que el 27 de maig es convertirà en
l’epicentre ciclista del país, amb centenars de ciclistes atrets per les múltiples propostes d’una jornada d’esport i diversió.
Totes les curses tenen obertes les seves inscripcions a www.bikeshow-vic.com