"De Portes Endins": els diumenges d’estiu són per redescobrir el patrimoni vigatà

Els diumenges de juny a setembre, es podran visitar gratuïtament espais de Vic que no tenen un horari regular d’obertura

Museu Balmes.
Museu Balmes

La ciutat de Vic es prepara per la segona edició del cicle De Portes Endins, una iniciativa que pretén posar en valor diferents espais patrimonials de Vic que habitualment no disposen d’un horari d’obertura regular, i això fa que siguin menys coneguts per la ciutadania.

Així, el Museu Balmes, el Museu Claretià, l’Església del Monestir de Santa Teresa, la Casa Natal de Sant Miquel dels Sants, l’església i museu del convent del Sagrat Cor i la subseu del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, obriran diverses vegades durant l’estiu, els diumenges de 12 a 1 del migdia, en un calendari d’obertures alternat.

Tal com explica la regidora de Turisme, Anna Alemany, la principal novetat d’aquest any és la inclusió en el programa de la subseu del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, situada a l’edifici de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC: “Estem molt contents de comptar amb la col·laboració de la UVic-UCC en aquesta edició del cicle De Portes Endins”. Destaca el fet que Vic disposi d'una subseu del Museu de la Medicina: “És un luxe que hem de promocionar, ja que comptem amb una exposició d'alt valor amb peces que representen l'evolució de la medicina i de les especialitats mèdiques”. Aquesta col·laboració permetrà als visitants “conèixer aquest espai de la UVic-UCC, fet que reforça el vincle entre la universitat i la ciutat”, segons paraules d’Alemany.

 

Calendari d’obertures

  • Museu Balmes: 30 de juny, 28 de juliol, 18 d'agost i 8 de setembre.
  • Església del Monestir de Santa Teresa: 14 de juliol, 11 d'agost i 15 de setembre.
  • Casa Natal de Sant Miquel dels Sants: 7 de juliol i 4 d'agost.
  • Subseu del Museu d'Història de la Medicina: 21 de juliol i 29 de setembre.
  • Museu Claretià: 25 d'agost i 22 de setembre.
  • Església i museu del convent del Sagrat Cor: 1 de setembre.

 

El patrimoni cultural i arquitectònic vigatà

Durant l’any, la riquesa patrimonial de la ciutat es posa en valor en iniciatives tan consolidades com El So de les Cases, que uneix patrimoni i música, o bé les visites temàtiques dels diumenges d’octubre a maig, que sovint versen sobre el patrimoni arquitectònic de Vic.

Es pot consultar el desplegable del cicle De portes endins en aquest enllaç.