El col·lectiu artesà del 7è Punt d’Interès Artesanal del Carrer de la Riera tindrà producte exposat a les botigues Fussimanya

Fussimanya col·labora instal·lant expositors amb producte a quatre botigues i al restaurant per donar a conèixer l’alta artesania a la població

El col·lectiu artesà del 7è Punt d’Interès Artesanal del Carrer de la Riera tindrà producte exposat a les botigues Fussimanya.

Aquesta campanya de Nadal quatre botigues de Fussimanya - dues de Vic, la de Manlleu i la de Torelló - i el restaurant, acolliran productes de les botigues i tallers del 7è Punt d’Interès Artesanal del Carrer de la Riera de Vic, amb opció de venda o d’encàrrec. 

 

Aquesta acció és fruit de la relació entre Creacció; l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Creixement, i Fussimanya, de la qual forma part des de fa uns anys, i de la seva inquietud de fer un pas més en relació amb el col·lectiu artesà. L’objectiu de Fussimanya era afavorir aspectes importants de la ciutat a través de les seves botigues i la manera més indònia ha estat unint una empresa de món de l’agroalimentació amb els artesans i les artesanes del 7è Punt d’Interès Artesanal.

 

Des de l’Ajuntament de Vic, la regidora de Comerç, Bet Piella, detalla que l’acció té doble finalitat. “Valorar l’alta artesania i fer que el col·lectiu artesà de Vic sigui conegut més enllà del Carrer de la Riera de Vic”. Piella va aprofitar per animar al sector empresarial de la ciutat a sumar-se a aquestes iniciatives.

 

Per la seva banda, l’adjunta de direcció de Fussimanya, Gemma Prat, va apuntar: “creiem que podem fer sinergies amb els artesans i les artesanes i donar-nos a conèixer els uns als altres és una bona manera per arribar al màxim de gent possible. Hem d’estar al costat de l’artesania i junts podem sumar”.

 

Des del 7è Punt d'Interès Artesanal, la mestra artesana, Sandra Quilez, va mostrar-se molt agraïda per l’acció. “Amb aquesta petita mostra, defensem l’artesania, els nostres oficis i els nostres valors. Fem una crida a la resta d’empreses d’Osona perquè s’animin a visibilitzar el 7è Punt d’Interès Artesanal que hi ha a Vic”.

 

L’acció és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Vic; Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Creixement; Fussimanya, i el 7è Punt Interès Artesanal de Catalunya.

 

Alta artesania al Carrer de la Riera


El Carrer de la Riera de Vic va ser declarat 7è Punt d’Interès Artesanal per la Generalitat de Catalunya el 2018. Està situat al barri del Seminari Vell, en ple centre històric de Vic, i els seus edificis, les seves places, la seva història i el teixit comercial amb artesans, artistes, dissenyadors i creatius, situats en espais amb identitat pròpia entre altres negocis singulars, el converteixen en un carrer únic i diferent on es pot trobar ceràmica, cuir, escultura, forja, fusta, gravat, il·lustració, joieria, pintura, restauració, serigrafia i tèxtil.