El procés de participació de la zona Adobera de Vic acaba amb un recull de 700 propostes

Fins al febrer, més de 1.700 persones han participat en les diferents accions del procés

El procés de participació de la zona Adobera de Vic acaba amb un recull de 700 propostes.
 
El procés de participació sobre l’espai públic de la zona Adobera de Vic ha recollit 700 propostes que han aportat idees, visions i desitjos sobre l’ús d’aquesta zona amb la finalitat de convertir-la en un nou pol d’atracció per a la ciutat de Vic.
 
La iniciativa va començar, de manera oficial, el maig de 2022 i, fins al febrer, més de 1.700 persones han participat en les diferents accions del procés participatiu; a través de les trobades del grup motor, les visites guiades, conferències, activitats familiars o projectes.
 
“Entitats, empreses, associacions, administracions i particulars han pogut parlar i aportar moltes propostes interessants fins al dissabte 25 de març, quan es va posar punt final al procés amb una la jornada participativa entorn de les Adoberies de Vic, amb l’assistència de 400 persones”, explica Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació de l’Ajuntament de Vic. El proper pas és analitzar detalladament totes les propostes rebudes.
 
L’interès per recuperar l’espai de les Adoberies es remunta fa 15 anys. Amb el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), l’Ajuntament de Vic va aprofitar per qualificar les Adoberies nº 2 i nº 4, les més emblemàtiques i representatives de la ciutat, com equipaments i, posteriorment, adquirir-les per començar el projecte de recuperació i transformació en un centre d’interpretació per divulgar la història del sector adober de la ciutat. El projecte, actualment en obres, està previst que finalitzi a finals d’any.
 
“La rehabilitació de la zona Adobera de Vic és un projecte molt gran de ciutat. Tenim un espai públic comunitari molt gran i volíem que tothom pogués opinar sobre aquesta àrea. El procés va concloure el dissabte 25 de març amb èxit i creiem que sortiran propostes rellevants per acabar de rehabilitar el barri”, explica Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vic.