El Síndic de Greuges de Vic estrena ubicació a la Biblioteca Pilarin Bayés

S’hi podrà anar amb hores concertades el primer dilluns i dijous de cada mes de 10 del matí a 2 del migdia.

Biblioteca Pilarin Bayés, nova ubicació del Síndic Municipal de Greuges.
Biblioteca Pilarin Bayés, nova ubicació del Síndic Municipal de Greuges

El Síndic Municipal de Greuges de Vic ha obert una nova oficina a la Biblioteca Pilarin Bayés i que serà operativa a partir d’aquest dijous 2 de maig. El nou despatx es troba a la sala 1 de la primera planta de la biblioteca, situada al passeig de la Generalitat, 1. En aquesta nova ubicació, la ciutadania hi podrà anar amb hores concertades el primer dilluns i dijous de cada mes de 10 del matí a 2 del migdia. Aquesta oficina substitueix la que fins ara estava situada al barri El Remei.

 

Pel que fa a l’edifici El Sucre, l’oficina es troba a la segona planta i seguirà atenent les consultes i les queixes de la ciutadania cada dilluns de 4 a 8 de la tarda, i dijous de 10 del matí a 2 del migdia. Per demanar hora, cal fer-ho a través del telèfon 938 862 100 (ext. 12303) o al correu electrònic sindic@vic.cat.

 

El Síndic Municipal de Greuges de Vic és un servei municipal gratuït que defensa els drets fonamentals i els interessos de la ciutadania de Vic davant les actuacions o omissions de l’Ajuntament amb una mirada transparent, autònoma i objectiva. Intervé, a sol·licitud de la ciutadania o d’ofici, en aquells assumptes que són competència de l’Ajuntament, dels organismes autònoms i les empreses municipals. Des de 2018, està representat pel senyor Joan Sala i Baiget, que seguint el compromís de transparència i retiment de comptes, presenta anualment una valoració dels resultats.

 

Així doncs, pel que fa a les xifres de l’exercici 2023, el síndic va atendre 74 casos, dels quals se’n van tancar 53 i 15 queden pendents; mentre que només 6 van ser derivats. La major part de les queixes provenien de l’àmbit de la convivència i seguretat (30), seguidament d’urbanisme i mobilitat (23) i, en tercer lloc, de benestar social, habitatge i família (15). Altres àrees que es van tractar des del síndic són sanitat i igualtat, educació i escoles, economia i serveis, recursos humans i comerç i mercats.