Joan Triadú, gran protagonista al Centre Cívic que porta el seu nom

Inauguració de l’exposició “Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país”

Joan Triadú, gran protagonista al Centre Cívic que porta el seu nom.

El proper dimecres 11 d’octubre, amb motiu de la celebració de l’Any Joan Triadú, s’inaugurarà l’exposició “Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país” al Centre Cívic que porta el seu nom.

 

L’element central de la mostra, produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya amb el suport de la família Triadú i de l’Ajuntament de Vic, és el torrent incansable d’activisme cultural i polític desplegat pel polifacètic mestre i pedagog  durant setanta-cinc anys i té l’objectiu de posar de relleu el seu enorme llegat, en continguts i en valors.

 

L’exposició repassa, temàticament i cronològica, l’acció fructífera de Joan Triadú i Font com un dels principals referents de la cultura catalana del nostre temps, a través de l’anàlisi de la seva trajectòria formativa, literària, cultural i patriòtica.

 

D’altra banda, també al mateix Centre Cívic es poden visitar les exposicions “Vallverdú, horitzó”, ideada per Carme Vidal Huguet, comissària de l’Any Josep Vallverdú, que ofereix imatges, objectes i fotografies que ens deixen llegir la vida i l’obra de l’escriptor i “Bastint Anhels” d’Albert Nel·lo, formada per una selecció de fotografies que mostren la força i cultura dels castellers, en honor a aquesta tradició catalana. Les tres estaran obertes al públic de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00h.

 

En el seu primer any de vida hi han passat pel Centre Cívic Joan Triadú un total de 14.800 usuaris i s’hi han dut a terme un total de 110 activitats.