Jornada excepcional de ciclisme a Vic, amb la segona edició del Bike Show que mobilitza a 1.200 participants

Un nombrós públic ha seguit durant tot el dia les proves de la cita d’Osona, amb curses per a tots els nivells i una fórmula que combina competició i diversió amb la bici

Jornada excepcional de ciclisme a Vic, amb la segona edició del Bike Show que mobilitza a 1.200 participants.

1.200 ciclistes de totes les edats han participat avui a les diferents proves esportives del Bike Show Vic-Osona. La segona edició del festival ciclista ha combinat diferents disciplines i ha mobilitzat tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil, en una jornada festiva i amb un gran ambient. El programa de sis curses ha començat de bon matí, amb un nombrós públic que durant tot el dia s’ha aplegat a la zona esportiva de Vic per seguir de prop les sortides i arribades, així com per viure des dels mateixos circuits les curses infantils i les de categoria Pro de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point.


Les primeres curses han estat molt participatives, amb la Scott Marathon 3 Turons, amb un recorregut de 46 quilòmetres i en el que Alejandro Gómez i Txell Figueras han estat els més ràpids. També s’han disputat la Scott Marathon 2 Turons, amb 40 quilòmetres per gaudir de Vic i el seu entorn natural, i la clàssica Turonet, una proposta de 15 quilòmetres, que ha comptat amb la participació de molta mainada de Vic i la comarca d’Osona.


Seguidament s’ha donat la sortida de dues disciplines ciclistes diferents: la Gravel Ride Tour Vic, amb distàncies de 80 i 120 km per pistes forestals i camins, i la E-Bike Tour Vic, un repte no competitiu per zones boscoses de la plana de Vic, i que posa en valor el patrimoni, la natura i la gastronomia del territori.


A mig matí ha sigut el torn dels competidors més joves de la Copa Catalunya Infantil, que han fet diverses voltes en un circuit a la mateixa zona esportiva, i que ha aixecat una gran expectació de públic. El Bike Show l’organitza Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic, i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling.


La britànica Last i el sud-africà Haterly s’imposen a la Copa Catalana BTT Biking Point
El programa esportiu de la tarda ha estat protagonitzat pels participants de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point, amb les sortides en categoria Pro dels cadets, júniors, màsters i elits, tant masculins com femenines. En la màxima categoria la britànica Annie Last i el sud-africà Alan Haterly han mostrat la seva superioritat en un circuit molt ràpid i amb alguns trams tècnics, que ha fet les delícies dels participants i del nombrós públic que ha seguit de ben a prop les curses. Aquesta, de categoria UCI, ha posat en joc punts oficials per a classificar-se per als Jocs Olímpics de París de l’any vinent.


Amb l’entrega de premis s’ha posat el colofó a una jornada ciclista excepcional, que ha convertit Vic i la comarca d’Osona en l’epicentre ciclista del país, amb centenars de ciclistes atrets per les múltiples propostes d’una jornada d’esport i diversió.