L’Ajuntament de Vic lliura subvencions a empreses que contractin nou personal o aixequin ERTOs

Els ajuts econòmics, d’entre 3.325 euros a 6.650 euros, es poden sol·licitar fins a l’1 de desembre i cal garantir un contracte amb una durada mínima de mig any

Cartell informatiu dels ajuts econòmics.
Cartell informatiu dels ajuts econòmics

 

Amb l’objectiu d’estimular i reimpulsar l’economia, l’Ajuntament de Vic ofereix una subvenció d’entre 3.325 euros i 6.650 euros a les empreses de Vic que treguin d’ERTO a personal o a les empreses d’Osona que contractin persones de Vic que estiguin a l’atur. En ambdós casos, el requisit indispensable és que el contracte sigui, com a mínim, de mig any i es pot sol·licitar fins a l’1 de desembre de 2020 a la seu electrònica de l’Ajuntament de Vic o bé a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) amb cita prèvia.

 

La subvenció serà proporcional a la jornada laboral, tenint en compte que s’ha de garantir una mitja jornada com a mínim, i hi ha dues línies obertes: contractació de nou personal i desafectació d’ERTOs de persones treballadores.

 

Contractació de nou personal

 

·        Cal ser una empresa amb seu a la comarca d’Osona.

·        S’ha de contractar una persona empadronada a Vic que estigui a l’atur.

·        La jornada laboral no pot ser inferior al 50%.

 

Desafectació d’ERTO de persones treballadores

·        Cal ser una empresa amb seu a Vic.

·        S’ha de desafectar d’ERTO a la persona treballadora a jornada completa.

 

Bet Piella, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, explica que aquesta mesura s’inclou en el pla de xoc de l’Ajuntament per reimpulsar Vic i pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. “Amb aquests ajuts directes a les empreses volem incentivar i promoure tant la creació de llocs de treball com el retorn al mercat laboral de les persones afectades per un ERTO”, explica.

 

El dimecres 4 de novembre a les 7 de la tarda es presentaran els ajuts en una sessió oberta a empreses, gestories i assessories laborals i que es farà de forma telemàtica. Per aquest motiu cal confirmar assistència a ocupacio@vic.cat i es facilitarà l’enllaç per poder-hi participar.

 

Per a més informació també podeu trucar al Servei Local d’Ocupació de Vic al 93 886 21 00 ext 19101.