L’Ajuntament de Vic subvenciona la rehabilitació de pisos buits que es destinin durant 5 anys a la borsa de lloguer assequible

Es lliura un màxim de 15.000 euros per reforma i el 25% de la subvenció rebuda és a fons perdut

Habitatges a Vic.
Habitatges a Vic

 

L’Ajuntament de Vic torna a activar un any més els ajuts econòmics per arranjar o reformar habitatges buits. La iniciativa forma part del programa InVic que té l’objectiu de lliurar subvencions (un 25% del qual a fons perdut) per facilitar la rehabilitació de pisos buits amb el compromís que s’incloguin a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys. Un cop s’hagi passat aquest període el pis rehabilitat podrà entrar al lliure mercat.

 

Es lliuraran un màxim de 15.000 euros per reforma. El 25% de la subvenció rebuda és a fons perdut i s’hi poden acollir tant persones físiques com jurídiques. La resta de la subvenció es cobrarà a partir de la renda de lloguer.

 

Aquestes subvencions, que tenen com a requisit incloure el pis a la borsa de lloguer assequible, beneficien a les dues parts implicades en el lloguer d’un pis. Per una banda els propietaris obtenen una cobertura multirisc, una cobertura jurídica gratuïta per impagament, contracte gratuït i mediació i aval del lloguer i reducció en la quota de l’IBI. D’altra banda, les persones que llogaran el pis obtindran el preu per sota de mercat, contracte gratuït, mediació i un únic mes de fiança obligatòria.

 

La regidora d’Habitatge, Fabiana Palmero, destaca que aquests ajuts tenen l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge al mateix temps que es redueix el nombre de pisos buits a la ciutat.

 

El termini per presentar sol·licituds a l’Oficina Local d’Habitatge (Pl. Santa Eulàlia, 1) és el 30 de juny de 2023. Per a més informació podeu trucar al 93 702 72 52 o escriure a habitatge@vic.cat.

 

Qui pot demanar aquestes subvencions per fer habitables pisos buits?

Totes aquelles persones que tinguin un pis de més de 25 anys i que la finalitat de la reforma sigui fer el pis habitable. Cal estar al corrent de les obligacions fiscals i s’haurà de lliurar un projecte de les obres de rehabilitació i el cost. Com a últim requisit la persona propietària del pis haurà de disposar de cèdula d’habitabilitat i certificat d’eficiència  energètica i, en cas de no disposar-ne, s’haurà de contemplar en el projecte de les obres.