L’OlimpiVic torna a reunir l’alumnat de 6è de primària de la ciutat

Aquesta activitat, que té lloc aquesta setmana, busca fomentar l’esport i la cohesió social entre els alumnes de les escoles de Vic

OlimpiVic 2024.
OlimpiVic 2024

La zona esportiva de Mas d'en Bigas torna a acollir aquesta setmana una nova edició de l'OlimpiVic, una iniciativa que pretén promoure la pràctica esportiva en els més joves i fomentar un estil de vida actiu i saludable.

L’alumnat de 6è de primària dels centres educatius de Vic, al voltant d’uns 500 nenes i nenes, representen la seva escola en les competicions d'atletisme, orientació, rugby flag i beisbol, en dues jornades de competició: una entre setmana, que va tenir lloc dimecres, i una durant el cap de setmana, aquest diumenge, té per objectiu potenciar i fomentar la participació de les famílies. El sistema de puntuació té en compte el resultat esportiu i una puntuació de valors, que atorguen els dinamitzadors de les activitats. Aquest treball de valors s'ha preparat conjuntament amb els consellers i conselleres del consistori infantil.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, explica que la gran acollida que té l’OlimpiVic recau en el seu origen: “Va ser en el marc del consistori infantil que va sorgir la idea de crear aquesta competició amistosa entre les diferents escoles, fa aproximadament dotze anys, i s’ha consolidat plenament en aquest temps. És un exemple clar que les iniciatives dels nens i nenes del municipi poden tenir un llarg recorregut”.

El regidor d’Activitat Física i Esports, Eduard Comerma, remarca l’oportunitat d’apropar l’esport i les pràctiques saludables als més joves d’una forma dinàmica. "Al mateix temps, s’ajuda a provar diverses modalitats esportives perquè es pugui escollir quina és la que més els agrada per continuar fent salut," afirma Comerma. També destaca que totes les activitats escollides s’han coordinat a través de diferents entitats esportives de la ciutat, que hi aporten el coneixement més tècnic. Comerma subratlla que "la pràctica esportiva és un vehicle clau per aconseguir la cohesió social, ja que fomenta la col·laboració i la interacció entre els participants."


Desplaçaments sostenibles i actius

Com s’ha fet en les darreres edicions, s’han reemplaçat els desplaçaments tradicionals per mitjans sostenibles i actius, com anar a peu o amb bicicleta, des dels centres. A més, algunes d’aquestes bicicletes provenen de la borsa de bicicletes municipal de què disposa l’Ajuntament, destinades a escoles i entitats.