Llibres, roses i dracs tornen a omplir Vic per Sant Jordi

Els moments més destacats de la diada han estat la representació de la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major i la tradicional jornada de portes obertes a l’Ajuntament

Parada de roses a la plaça Major per Sant Jordi.
Parada de roses a la plaça Major per Sant Jordi

Un any més, la ciutat de Vic s’ha engalanat per celebrar la diada de Sant Jordi. Llibreries, floristeries, centres educatius i entitats han omplert de llibres i roses els carrers i places de Vic, en una jornada amb molta activitat, que ha coincidit amb la celebració del mercat setmanal dels dimarts.

Un dels punts forts d’aquesta edició ha estat la representació de la Llegenda de Sant Jordi a la plaça Major, per segon any consecutiu després de la pausa marcada per la pandèmia. Durant el període de pandèmia, la representació de la Llegenda de Sant Jordi es va substituir per una gimcana familiar, que s'ha consolidat amb gran acollida. Segons va explicar la regidora de Cultura, Bet Piella, durant la presentació dels actes de Sant Jordi a Vic, la gimcana, molt esperada per les famílies, tindrà lloc en el marc del Festival Flic el mes de novembre.

Durant el matí, la rambla del Bisbat ha acollit una ballada de sardanes amb l’alumnat de l’Institut Jaume Callís de Vic, una altra novetat d’aquest 2024.

 A la tarda, la plaça Major ha estat l’epicentre d’activitat, amb la programació, a més de la Llegenda de Sant Jordi, de tallers de castells amb els Sagals d’Osona o els jocs a plaça per a públic infantil.

L’últim acte de la jornada ha estat l’activitat Sant Jordi Lara, a l’espai ETC, amb la presència de Jordi Lara. S’han projectat diverses de les seves obres i hi ha hagut un col·loqui posterior amb l’autor.


Sant Jordi a Vic en xifres

En total, aquest dimarts s’han instal·lat a la ciutat 11 parades d’autors i editors, 11 llibreries a la plaça Major i 1 parada al barri de l’Estadi. A més, 56 entitats i centres escolars han sol·licitat permís per posar una paradeta.

Pel que fa a floristeries, s’han instal·lat 14 parades de roses, repartides per tota la ciutat i també pels polígons industrials.

Una altra activitat que s’ha celebrat un any més ha estat la jornada de portes obertes a l’Ajuntament de Vic, que ha ampliat horaris d’obertura, amb una exposició de rams de roses de les diverses floristeries de la ciutat. Durant tota la jornada, s’ha registrat una gran afluència de visitants.


El Dia Internacional de la Dansa, propera parada

L’activitat cultural no para a la ciutat aquesta setmana, que culminarà el dissabte amb el Dia Internacional de la Dansa que, amb més de trenta edicions celebrades, ja s’ha convertit en una cita ineludible pels amants de la dansa.

Durant el matí, la plaça dels Màrtirs serà l’escenari de la mostra de les escoles de dansa de la ciutat i, a la tarda, es podran veure actuacions a la plaça de la Catedral, a la plaça del Carbó i també a la plaça dels Màrtirs. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Atlàntida.