Torna el So de les Cases amb espais per infants

Vic celebrarà la setena edició del 2 al 4 de juny amb novetats destacables com un espai pensat exclusivament per al públic familiar i “El so dels carrers”

Presentació del So de les Cases.
Presentació del So de les Cases

“El So de les Cases” arriba a la seva setena edició del 2 al 4 de juny per unir música i patrimoni. Es tracta d’una proposta consolidada que combina el patrimoni arquitectònic i més de 200 concerts gratuïts.

 

Enguany se celebra la 7a edició i els visitants podran descobrir un ventall d’espais diferents -des d’interiors, a terrasses o jardins desconeguts per a un gran nombre de públic- i també diversitat d’oferta musical ja que hi haurà concerts de clàssica, pop, indie, funk, jazz o folk. Un total de 12 espais -cinc dels quals són nous en relació a les antigues edicions- acolliran 15 artistes diferents durant divendres, dissabte i diumenge.

 

Espai familiar

A més,en aquesta edició hi ha dues novetats: d’una banda, s’inclourà per primera vegada un espai pensat per al públic familiar on durant els tres dies tindrà lloc un concert per a infants de 0 a 5 anys; serà a la Torre d’en Franch (ubicada a la Ctra. de Barcelona, al davant de l’Escola La Sínia) i el protagonitzarà la companyia especialitzada en espectacles musicals familiars “Com sona?”.

 

El so dels carrers

I d’altra banda neix “El so dels carrers”, amb voluntat de continuïtat, que s’emmarca en el projecte Sumem Patrimoni i pretén posar en relleu l’harmonia patrimonial de les cases que mantenen l’estructura tradicional del carrer. El primer d’aquests serà el Carrer de Gurb i l’encarregat de fer la ruta musical serà el compositor osonenc Jordi Domènech que elaborarà quatre peces per a l’ocasió.

 

La regidora de Cultura, Bet Piella Pons, s’ha mostrat satisfeta per tornar a gaudir d’un So de les Cases que ja es consolida com a espai de referència en la cultura. Pilla destaca la innovació i per continuar oferint un so de les cases per a tothom.

 

Espais i artistes

Els espais d’aquesta edició seran: el jardí de la Casa Pratdesaba, el paranimf de la UVIC ubicat a l’església de la Santa Creu, la Sala Educadors del Palau Bojons, la Sala dels Armats de la Congregació dels Dolors, el jardí de la Casa Cortada, l’Església de l’Escorial, el claustre del Convent del Carme, el pati gòtic del MEV Museu d’Art Medieval, la Sala Modernista de la Casa Comella, la Torre d’en Franc, el Carrer de Gurb i el Pati de l’Ós del Seminari.

 

Seguint amb l’èxit de les anterior edicions es descentralitzen espais per redescobrir nous indrets patrimonials de tot Vic tal com ha destacat la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero. “S’obren les portes a un patrimoni molt ric que va des d’espais gòtics fins a espai modernistes”, ha afegit Palmero.

 

Fabiana Palmero ha volgut agrair a les persones que fan possible l’obertura d’espais privats i la generositat per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic amb una doble clau: la promoció de la cultural i reconèixer Vic com a ciutat d’interès i rica en patrimoni.

 

En relació als artistes, hi participaran: Sergi Estella, Gemma Humet, Marta Cascales i Grauwi, Henrio, Marina Tuset, River Omelet, Coral Canigó, EMVIC, Aupa Strings, Marc Vernis Trio, Com Sona?, Jordi Domènech, Guillem Roma i Momi Maiga.

 

Entrades

Pel que fa als horaris, se seguirà la tònica de passades edicions, amb concerts divendres i dissabte a la tarda i nocturns i diumenge al matí.

 

Tots els concerts seran gratuïts i un 50% de les entrades es podran reservar a través de la web www.elsodelescases.vic.cat a partir del dia 31 de maig a les 18h; la resta seran presencials i s’atorgaran per ordre d’arribada a cadascun dels concerts.