Vic inicia una xarxa de suports a la creació i la producció cultural

Es tracta de l’ampliació de la beca “Ciutat de Vic” i ja es poden presentar les sol·licituds on s’hi inclouen diversos àmbits.

Pau Simón, Bet Piella i Xevi Mingo.
Pau Simón, Bet Piella i Xevi Mingo

 

Amb l'objectiu de promoure i fomentar treballs de creació, producció, exhibició i difusió, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Vic ha presentat el projecte de Suport a la Creació i a la Producció en els àmbits de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals i plàstiques, els audiovisuals, els videojocs, les arts multimèdia i digitals, i la cultura tradicional i popular.

 

El consistori continua així la línia iniciada amb la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística, que consistia en un suport únicament econòmic i que a partir d'ara tindrà també un suport en la producció, exhibició o comunicació. Així doncs, a la millora econòmica s'hi afegeixen diferents tipus d'ajuts en espècie com l'assessorament individualitzat, el suport tècnic o la cessió d'espais, entre d'altres, atès que la ciutat disposa de nous equipaments (Espai ETC, MediaLAB de la Biblioteca Pilarín Bayés, FABLAB, etc.) i recursos orientats a la creació cultural. Cal destacar, a més, que se'n podran beneficiar diversos projectes culturals, siguin individuals o col·lectius.

 

Amb aquesta iniciativa, les persones que disposin de projectes de creació i producció en fase de disseny o desenvolupament podran trobar una via de finançament i/o impuls per dur-los a terme. Hi poden participar tots aquells que tinguin una vinculació amb la ciutat de Vic.

 

Amb caràcter anual, s'estructura en quatre línies de suports:

 

  • Cessió d'espais.

  • Suport tècnic i /o formatiu, que consistirà en un acompanyament per part de persones especialitzades en els diferents àmbits.

  • Suport econòmic, que facilitarà la producció i es realitzarà a través de convenis.

  • Suport d'exhibició, que permetrà que els treballs s'incloguin en les programacions culturals regulars de la ciutat.

 

Per accedir-hi cal omplir un formulari de petició que es troba a l'espai "Suports a la creació i producció" del web municipal i dels llocs web de qualsevol dels equipaments culturals de la ciutat. Cal remarcar també la facilitat administrativa per sol·licitar aquests ajuts, disminuint el nombre de tràmits a dur a terme la qual cosa suposa un accés més àgil per a les persones que els demanin, complint així el primer dels cinc grans eixos del Pla d'Actuació Municipal (PAM), que té com a objectiu que la ciutat tingui una administració oberta, moderna i propera.

 

Una vegada presentades totes les propostes, seran avaluades per un equip d'experts format per personal de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Vic i diversos especialistes i posteriorment es formalitzaran els acords corresponents per assignar el recurs adequat per a cada proposta.

 

Cada any, una de les propostes presentades rebrà la distinció "Creació Cultural Ciutat de Vic", que s'atorgarà a aquella que hagi destacat per la seva singularitat i aporti valor a la vida cultural de la ciutat.