Vic reunirà un miler de ciclistes amb la tercera edició del Bike Show

El 25 de maig la capital d’Osona serà l’escenari d’aquesta cita esportiva pensada per a tots els públics, amb curses com la Marathon Cup 3 Turons oberta a tothom

D’esquerra a dreta: Josep Jufré (responsable de ciclisme del CN Vic-ETB), Eduard Comerma (regidor d’Esports)  i Albert Balcells (director del Bike Show Vic-Osona).
D’esquerra a dreta: Josep Jufré (responsable de ciclisme del CN Vic-ETB), Eduard Comerma (regidor d’Esports) i Albert Balcells (director del Bike Show Vic-Osona)

Aquest dilluns 15 d’abril s’ha presentat la tercera edició del Bike Show Vic-Osona, el festival ciclista que el dissabte 25 de maig oferirà una gran jornada esportiva amb cinc proves de BTT i Gravel per a tots els públics, en un format que combina competició i diversió amb la bici. Aquesta edició compta amb cinc proves de diferents modalitats que ompliran la comarca de ciclisme per a totes les edats.

Organitzada per Ocisport conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i amb la col·laboració de les entitats ciclistes locals i Jufré Cycling, la proposta espera aplegar un miler de ciclistes i s’adreça tant a esportistes professionals com a ciclistes amateurs i d’edat infantil, i oferirà un gran ambient festiu durant tot el dia.

El  regidor d’Esports de la ciutat, Eduard Comerma, ha destacat “l’aposta de Vic per apropar l’activitat física a la ciutadania a través d’un festival ciclista com aquest, que ens consolida com a ciutat esportiva de referència”.

Per la seva banda, el director del Bike Show Vic-Osona, Albert Balcells, ha afirmat que “aquesta proposta, que també convida als més joves d’entre 6 i 14 anys a participar-hi, obre la possibilitat que l’esport arribi a tothom”, i el considera un esdeveniment idoni per a promoció de l’esport entre tots els públics.

L’activitat ciclista començarà el 25 de maig a les 9 del matí a la zona esportiva amb la sortida de la Gravel Ride Tour Vic, una cursa amb dues distàncies de 80 i 120 quilòemtres per pistes forestals i camins amb el ferm compactat. Aquesta és una disciplina que ha arrelat amb molta força al Bike Show de Vic i que a cada edició suma més ciclistes disposats a gaudir damunt la bici de gravel de la descoberta dels paratges més impressionants d’Osona.

A dos quarts de 10 del matí, es donarà la sortida d’una de les proves més populars del Bike Show: la Marathon Cup 3 Turons, pensada per acollir als ciclistes amateurs que vulguin pedalar pels mateixos recorreguts dels de categoria Pro. Inclosa en el calendari del circuit Scott Marathon, la 3 Turons oferirà un recorregut de 40 quilòmetres i 1.130 metres de desnivell, amb trams que combinen l’exigència amb la tècnica i la diversió, i on tothom podrà posar-se a prova i exigir-se fins on vulgui.

A continuació, es donarà la sortida de la versió curta, la Marathon Cup 2 Turons, amb 37 quilòmetres i 800 metres de desnivell, també oberta a les categories Pro i Open, amb un recorregut per gaudir de Vic i el seu entorn natural. Pel que fa a la clàssica Turonet tindrà la seva sortida a tres quart menys cinc de 10 del matí amb una proposta de 15 quilòmetres, poc exigent i totalment participativa amb la voluntat que tothom qui vulgui pugui practicar el ciclisme en un circuit marcat i amb avituallament, com a les altres proves de Marathon. Una cursa ideal per estrenar-se en les competicions sense la pressió del cronòmetre ni de les classificacions.

A la tarda, el torn per les categories infantils

A la 1 del migdia es farà el lliurament de premis de la Marathon Cup i, a partir un quart de 4 de la tarda, els més petits seran els dominadors del circuit, amb la celebració de la Copa Catalunya Infantil, tant en categoria Open com en Pro. Aquestes curses estan pensades pels joves ciclistes que tinguin més ganes de competir i viure una gran experiència BTT pels divertits corriols de Vic i la seva comarca.

Amb el lliurament de premis de la Copa Catalunya Infantil, a dos quarts de 7 de la tarda, es donarà per tancada la tercera edició del Bike Show Vic-Osona.

Les curses tindran sortida i arribada a la zona esportiva de Vic, un espai que al llarg de l’any també acull altres esdeveniments i competicions esportives, i que el 25 de maig es convertirà en l’epicentre ciclista del país, amb centenars de ciclistes atrets per les múltiples propostes d’una jornada d’esport i diversió.

Totes les curses tenen obertes les seves inscripcions a www.bikeshow-vic.com