Masterclass. La cuina de l'àvia

Proposta dels CCVIC

  

Masterclass. La cuina de l'àvia

 

PROGRAMA

 

A càrrec d'Isabel Castells de Can Sileta i la col·laboració de Josep Maria Vila

 

 

 

Cuina de l'àvia

 

 

 

Primera sessió d'un projecte de recuperació de la memòria culinària d'Osona, on es convida àvies i avis a cuinar plats tradicionals. Es tracta de plats que han passat de generació en generació, alguns dels quals s'han adaptat a les noves tendències gastronòmiques i, en canvi, d'altres s'estan perdent. Esdevé també un homenatge a la gent gran, sobretot a les àvies, cuineres domèstiques i restauradores, portadores d'un llegat gastronòmic no sempre reconegut, que forma part genuïna de la nostra cultura.

 

 

 

En aquesta primera sessió la protagonista serà Isabel Castells, cuinera de l'antic Restaurant de Can Sileta, que cuinarà en directe un dels seus plats estrella. També comptarem amb la presència de Josep Maria Vila, llicenciat en filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica preferentment a l’estudi de la història de la literatura, segles XVII i XVIII, edició de textos teatrals, culinaris  i memorialístics. També és estudiós de la llengua i la literatura catalanes al Rosselló. Parlarà, entre d'altres coses, de la vella cuina familiar que es feia a Osona durant el segle XIX i inicis del XX.

 

 

Cursos i tallers
  • 20 de maig 2017

  • On? CCVIC del Monsteny
  • Quan? 20/05/2017 de 10:00 a 13:00
  • Què? Cursos i tallers