Unitat K9 i policia administrativa

Aquesta unitat alterna les seves actuacions com a policia canina i policia administrativa i tenen la seva seu a la Comissaria del Remei

UNITAT CANINA (U-K9)

La unitat K9 de la Guàrdia Urbana de Vic es va crear l’any 2018 com una prova pilot amb la incorporació al cos del primer gos policia, un pastor alemany de color negre, anomenat Barney.

Inicialment, aquesta unitat va estar dotada de tres agents que van rebre una formació específica com a guies canins i que mantenen un reciclatge de coneixements de manera permanent.

Després d’un any de la prova pilot d’aquesta unitat, es va poder constatar els resultats

Actualment aquesta unitat està formada per un caporal, quatre agents  dos gossos ensinistrats per a la detecció de més d’una 20 d’estupefaents.

Els gossos tenen un vincle molt fort amb els seus guies de treball que son els encarregats d’ensinistrat-los, d’atendre les seves necessitats generals (menjar, beure, passejar, jugar,...) i les seves necessitats especials (atenció veterinària i ensinistrament). Aquest animals comparteixen la seva vida dins i fora de la Guàrdia Urbana amb el seu guia.

La seu servei es focalitza principalment en zones de gran afluència de gent (zones d’oci, estacions de tren i autobús, zones comercials,...) i en zones susceptibles de fer un ús inadequat de l’espai públic (places, queixes veïnals, instituts, escoles,...)

 

POLICIA ADMINSTRATIVA

La Unitat de Policia Administrativa comparteix dotació amb la unitat canina.

És la unitat especialitzada en el control sobre el compliment de la normativa municipal, autonòmica i estatal dels establiments i comerços de la nostra ciutat.

Els objectius de la unitat són detectar i corregir les irregularitats de determinats establiments i comerços, així com vetllar per una convivència pacífica atenent les queixes, problemàtiques i conductes incíviques derivades de les activitats d’aquests locals.