Mobilitat en bicicleta, patinet i altres vmp

La bicicleta és un mode de transport que permet fer desplaçaments de curta i mitjana distància per dintre de la ciutat de forma sostenible, ràpida i saludable.

La mobilitat en bicicleta a Vic

La bicicleta és un mode de transport més que permet fer desplaçaments de curta i mitjana distància per dintre de la ciutat de forma sostenible, ràpida i saludable.

Xarxa ciclable

Vic disposa d’una àmplia xarxa per a desplaçaments en bicicleta que ha anat creixent progressivament al llarg dels anys, arribant a disposar, actualment, d’una longitud de 54,2 km.

On aparcar?

Pel que fa als aparcaments exclusius per a bicicletes, es disposa de 122 zones d’estacionament amb un total de 676 places, ampliant-se constantment.

Aparcaments segurs de bicicleta

Des del mes de març de 2022, Vic compta amb tres nous tancats d'aparcaments segurs de bicicleta a la Zona Esportiva, l'Estació de tren i al Parc de Santa Anna, subvencionats, en part, pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Pla Estratègic de la Bicicleta

El Pla Estratègic de la Bicicleta és el document base i de referència a partir del qual dissenyar la xarxa ciclable de la ciutat.

Vehicles de Mobilitat Personal (VMP)

Des del 2 de gener de 2021 ha entrat en vigor un nou reial decret que regula els vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals hi ha els patinets elèctrics i altres tipus de vehicles semblants. La nova normativa i legislació, que també s’aplica a Vic, ha estat revisada i actualitzada per la Direcció General de Trànsit fruit del boom dels patinets elèctrics.