Mobilitat en transport públic

L’Ajuntament de Vic aposta per una ciutat més sostenible i pacificada. En aquest sentit, el transport públic ens permet moure’ns de forma sostenible i segura. El fet de disposar de bus urbà, facilita els desplaçaments per dins de Vic, apropant la mobilitat dels barris a altres barris de la ciutat i als principals punts atractors de mobilitat, com son els centres educatius, equipaments públics, sanitaris i esportius, entre altres. Per altra banda, el fet de ser capital de comarca, Vic compta amb una àmplia oferta de transport públic, ja sigui per carretera o bé per ferrocarril.

El bus urbà

L’Ajuntament de Vic aposta per una ciutat més sostenible i pacificada. En aquest sentit, el 16 d’octubre del 2017 es van modificar les línies del bus urbà de Vic amb l’objectiu de millorar el servei en els accessos als centres educatius, zones esportives i al tanatori de la ciutat.

Autobús interurbà

Vic disposa de nombroses línies d’autobús interurbà que connecten la ciutat amb la resta de municipis de la comarca i principals pobles i ciutats, operades per a diferents operadors de transport públic.

Tren

La línia de ferrocarril que dona servei a Vic és la línia 3 de rodalies de Catalunya.

Els bitllets del transport públic

Des del mes de setembre de l'any 2017, el servei de bus urbà de Vic forma part del sistema tarifari integrat (el transport interubà ja en formava part).

Bitllets municipals bonificats

L'Ajuntament de Vic subvenciona el cost total o parcial del bitllet del bus urbà de Vic a les persones majors de 65 anys i a les persones de mobilitat reduïda.