Museu de l’Art de la Pell

Situat a l’antic Convent del Carme, el Museu de l’Art de la Pell alberga la col·lecció aplegada pel reconegut adober vigatà Andreu Colomer Munmany que es distingia per ser amant de l’art i del seu ofici, fet que el va portar a la recerca d’objectes d’art de pell.

Dedicat a les arts decoratives i aplicades a la pell, s’hi exhibeix la col·lecció centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell. La tipologia de les peces és heterogènia, baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d’ombres, etc.

Les peces, de gran riquesa artística, són de procedència i èpoques molt diverses i mostren una gran varietat de tècniques del treball de la pell. Destaca la tècnica del guadamassil (pell daurada i policromada) utilitzada per a la confecció de revestiments murals, frontals d’altar, paravent, etc. També cal remarcar l’aplicació del cordovà (pell de cabra de gran qualitat) a arquetes i caixes.

La col·lecció permanent permet fer un recorregut per la història de les arts decoratives i sumptuàries europees, amb incursions a altres cultures, com la xinesa o africanes, a partir del treball artístic de la pell.

La col·lecció Andreu Colomer Munmany de Vic, ha estat reconeguda com a Museu pel Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya.

Informació de contacte

Carrer Arquebisbe Alemany, 5
08500 Vic (Barcelona)

www.museuartpellvic.cat

Tel. 93 883 32 79