TSAE - Estudi Assistit

Els Tallers de suport i acompanyament educatiu són una acció educativa orientada a acompanyar infants i joves en l’adquisició de capacitats i competències, generant condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats acadèmics. Els tallers d’estudi assistit per al curs 2022/23 s’han destinat a alumnes de cicle superior de primària, i a alumnes de 1r i 2n cicle d’ESO.

Des del Pla Educatiu d'Entorn de Vic, enguany s’ofereixen grups de Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE) dirigits a cicle superior de primària i als diferents cursos d'ESO. Els TSAE es realitzaran en diferents espais de la ciutat, en horari extraescolar, per tal de facilitar l’accés a tots els alumnes i per, alhora, apropar als nens i nenes a diferents espais on podran trobar oferta d’altres activitats en horaris

extraescolars.

Els infants i joves participants dels TSAE vindran proposats per part dels centres educatius, que destinen una persona del claustre com a referent dels tallers.

 

Objectius:

Aquests tallers tenen per objectiu contribuir a l’adquisició de les competències bàsiques, a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, a afavorir una actitud positiva vers l‘aprenentatge i l’entorn escolar i també a l’adquisició d’habilitats i competències socials i psicoemocionals.

 

Els tallers de suport i acompanyament educatiu ofereixen també oportunitats d’ús significatiu de la llengua en contextos de convivència i d’interacció positiva. Cal doncs, des d’aquests espais educatius, impulsar i promoure l’ús social de la llengua catalana com a eina fonamental per a la construcció d’una societat cohesionada i equitativa.

 

Els objectius específics dels tallers de suport i acompanyament educatiu són, entre d’altres:

  • Augmentar les expectatives de l’alumnat vers els estudis.
  • Ajudar als alumnes a resoldre els possibles dubtes en l’execució de les tasques escolars.
  • Promoure l’ús de tècniques d’estudi.
  • Estimular al màxim l’àmbit de l’expressió i de la comprensió oral i escrita.
  • Adquirir i consolidar els hàbits i tècniques d’estudi.
  • Garantir que els alumnes tinguin actualitzades les tasques de l’aula ordinària.
  • Incidir en les matèries de major dificultat, anticipant o repassant els continguts treballats a classe.
  • Acompanyar els alumnes als espais de l’entorn considerats com a recursos d’aprenentatge per incentivar-ne l’ús: biblioteques, ludoteques, espais culturals, espais esportius...