Els bitllets del transport públic

Des del mes de setembre de l'any 2017, el servei de bus urbà de Vic forma part del sistema tarifari integrat (el transport interubà ja en formava part).

Aquest és un sistema de mobilitat en transport públic que disposa d’uns bitllets unificats que permeten moure’ns per tot l’àmbit geogràfic amb el mateix bitllet.

Aquest àmbit geogràfic, que actualment té 296 municipis, està dividit en 6 Zones, i a cada zona es diferencien diferents sectors tarifaris.

sti.jpg

Un sol títol permet utilitzar els mitjans de transport necessaris per a desplaçar-se d’un punt a un altre i s’ha d’adquirir d’acord amb el nombre de zones per on transiti el viatger, que paga fins a un màxim de sis zones.

Vic forma part de la zona 6F, juntament amb Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Folgueroles, Tavèrnoles, Roda de Ter, Les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Vilanova de Sau, Gurb, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Bartomeu del Grau i Oristà.

La resta de pobles de la comarca es reparteixen entre les zones 5F i 6H.

Així doncs, si només ens volem moure per la nostra zona, necessitarem un bitllet de 1 Zona. Però si volem anar de Vic fins a un municipi de fora de la nostra zona, necessitem un bitllet de tantes zones com zones travessem.

expemples-integracio.jpg

Què em permeten fer els bitllets integrats?

Els títols integrats permeten fer fins a tres transbordaments en un mateix desplaçament (1a validació + 3 validacions de transbordament), sempre que entre la primera i darrera validació no es superi un temps màxim establert segons el nombre de zones. En cada transbordament és obligat validar el títol, però si no has superat el temps, només et descompte un viatge.

temps-integracio.png

Quins bitllets hi ha?


Bitllet senzill

Cada operador té el seu i únicament permet fer un viatge en aquell mode de transport (si canvies de mode, has de comprar un altre bitllet).

Títols integrats generals

Es disposa de nombrosos títols que permeten optimitzar el cost del desplaçament en funció del número de desplaçaments que l'usuari realitzi.

titols-integrats-generals.png

Consulta les condicions d'ús i les tarifes aquí

Títols de transport integrat bonificat

Es disposa de targetes de transport públic bonificades per a certs col·lectius:

t-16.png

  • T16 (nens i nenes de 4 a 16 anys)
  • T-jove (per a joves menors de 25 anys)
  • Famílies monoparentals i famílies nombroses (FM/FN)
  • T-mes bonificada per a persones en situació d'atur

Consulta les condicions d'ús i les tarifes aquí

Altres títols integrats

  • T-verda
  • T-aire
  • T-casual Treb. Aeroport
  • T-esdeveniment
  • Packs especials per la Berguedà i el Ripollès

Consulta les condicions d'ús i les tarifes aquí