Zones blaves, verdes i taronges

Vic disposa d’unes 1.800 places d’aparcament regulades a la via pública per tal de garantir que hi hagi rotació de vehicles i evitar llargues estades de vehicles estacionats. La regulació d’aparcament amb control horari permet oferir places a zones amb alta demanda d’aparcament. Aquest control evita que hi hagi vehicles estacionats durant molta estona i prioritza l’ús de les places a persones autoritzades. Què son i qui pot aparcar a les zones d'aparcament blaves, verdes i taronges?

Zona blava

Són places que fomenten una elevada rotació de vehicles i estan ubicades a zones amb molta activitat comercial o equipaments municipals, precisament, per afavorir l'accés al comerç o a aquests equipaments.

Zona verda

Són places amb l'objectiu de prioritzar l'estacionament dels residents a la zona on estan ubicades. No obstant els no residents també hi poden aparcar durant l'horari regulat, amb un màxim de temps establert.

Zona taronja

Són zones, ubicades a les perifèries de les zones més cèntriques i amb activitat comercial i d'equipaments de la ciutat, que actuen d'aparcaments dissuasius d'estacionar just al centre de la ciutat, perquè permeten aparcar durant més temps que les places blaves i verdes, a una distància molt accessible.