Setmana Europea de la Mobilitat 2023

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Enguany porta per lema “Combina i mou-te!”. Posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat en benefici de la nostra salut i del medi ambient.

Els objectius principals de la Setmana Europea de la Mobilitat són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular; per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

ACTIVITATS PROGRAMADES

2023 SEM-Cartell A3-Bicicletada.jpg

BICICLETADA PEDAGÒGICA - Diumenge 8 d'octubre a les 10.00 h al CCívic Can Pau Raba.

Vine a fer una ruta guiada i aprèn a circular en bici de forma segura i saludable.

Per a inscripcions cal omplir el següent FORMULARI

Apte per a tots els públics (els menors han de venir acompanyats d'un adult)