Mobilitat elèctrica

A Vic treballem envers la mobilitat elèctrica, amb l'objectiu de reduir les emissions i l'ús de combustibles fòssils per als desplaçaments dels vehicles.

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Vic compta amb un punt de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics i 4 punts més de càrrega semi ràpida/lenta. 

Cada un dels punts té capacitat per a carregar 2 vehicles simultàniament.

L’accés a tots els punts de càrrega de la ciutat és lliure, i s'hi pot accedir a través de l'aplicació "EVCharge" o bé passant una targeta o clauer RFID (clauer Electromaps, targeta Live, targeta de l'Aliança de Municipis...) pel lector que es disposa en cada punt.

Punt de càrrega ràpida:

Ubicat a la intersecció entre el c. Joan de Serrallonga i l'Av. del Mercat.

El punt disposa de dues mànegues de càrrega en continu, amb endolls CHADEMO i Combo/CSS i una mànega de càrrega alterna, amb endoll Mennekes.

La càrrega està limitada a un màxim de 4 hores.

Carregadors.png

Punts de càrrega semi ràpida/lenta:

  • Carrer de Gravat Crosta (aparcament Josep Maria Sert)
  • Carrer de Miramarges (davant de l’entrada de la Universitat)
  • Avinguda del Mercat (davant de la xemeneia del Sucre).
  • Passeig de la Generalitat (davant de la biblioteca Pilarin Bayés)

carregadors lents.jpg

Per a aquests punts l'usuari ha de portar i fer ús de la seva pròpia mànega amb endoll Mennekes.

La càrrega està limitada a un màxim de 4 hores.

L'adquisició d'aquests 4 punts de càrrega de vehicles elèctrics convencional s'ha fet a través de la subvenció del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III).

MOVES-III_h.png

Per a qualsevol incidència podeu trucar al telèfon 977595 549 o escriure un correu electrònic a support@etecnic.es

Electrificació de la flota de transport urbà

Des de febrer de 2021, Vic compta amb el primer bus híbrid de la flota del transport urbà de Vic. El nou autobús redueix les emissions de gasos contaminants de manera que promou un servei més sostenible, i alhora redueix la contaminació acústica, ja que el vehicle fa menys soroll en circulació i en repòs a l’estació i a les parades.

A més, permet oferir millor informació de servei a l’usuari i està preparat per a instal·lar tecnologia que permeti millorar la gestió i l’explotació del servei. També ofereix més comoditat en les parades i arrancades del bus i també quan està en marxa.

Busos.jpg

Incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal

L’Ajuntament de Vic s’ha associat a la cooperativa Som Mobilitat per tal de poder fer un ús compartit de tres cotxes 100% elèctrics. L’Ajuntament disposa dels vehicles perquè el personal municipal pugui utilitzar-los de les 8 del matí a les 3 de la tarda, i durant la resta d’hores i caps de setmana els vehicles es troben a disposició de la ciutadania.

Actualment es disposa de dos vehicles (un Renault Zoe i una Renault Kangoo) ubicats al carrer Indústria, 69, a l’aparcament dels Serveis Municipals, i un altre vehicle (un Renault Zoe) a l'aparcament de l'Atlàntida.

Fes clic en aquest enllaç o a la imatge per poder-t'hi adherir i fer-ne ús.

MobilitatMesSostenible.jpg

Beneficis fiscals per possessió de vehicle elèctric

A Vic, els vehicles elèctrics 100% purs (no híbrids), tenen bonificacions en el pagament de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (Impost de Circulació). S’estableix una bonificació del 75%, d’acord amb l’article 95.6 de la LLRHL, de la quota de l’impost a favor de titulars de vehicles elèctrics purs (no híbrids), atès que es considera que produeixen menor impacte ambiental.