Vehicle compartit

Mobilitat elèctrica compartida

L’Ajuntament de Vic s’ha associat a la cooperativa Som Mobilitat per tal de poder fer un ús compartit de tres cotxes 100% elèctrics. L’Ajuntament disposa dels vehicles perquè el personal municipal pugui utilitzar-los de les 8 del matí a les 3 de la tarda, i durant la resta d’hores i caps de setmana els vehicles es troben a disposició de la ciutadania.

Actualment es disposa de dos vehicles (un Renault Zoe i una Renault Kangoo) ubicats al carrer Indústria, 69, a l’aparcament dels Serveis Municipals, i un altre vehicle (un Renault Zoe) a l'aparcament de l'Atlàntida.

Fes clic en aquest enllaç o a la imatge per poder-t'hi adherir i fer-ne ús.

MobilitatMesSostenible.jpg

Vehicle compartit

El projecte COMPARTIR COTXE neix de la voluntat de l'Ajuntament de Vic de difondre entre la població una altra manera de viatjar, en alguns desplaçaments que es poden fer en transport privat. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat alhora de fer un viatge.

Objectius

  • Fer un ús racional del cotxe o transport privat
  • Facilitar als ciutadans i ciutadanes de Vic una altra alternativa en els desplaçaments tenint en compte mesures de sostenibilitat en la mobilitat
  • Disminuir la contaminació produïda pels vehicles privats
  • Millorar la utilització de l’espai

Com funciona

Aquest servei en línia incidirà en tres trajectes o recorreguts diferenciats en funció de la destinació:

  • per anar a treballar: trobaríem una classificació per polígons i centres de treball de grans dimensions o d’un gran volum de treballadors
  • per anar a estudiar: aquí trobaríem la universitat i els diferents centres educatius
  • altres llocs de destí

Un cop escollida la tipologia del trajecte, podrem accedir a una base de dades de les persones apuntades per fer un viatge semblant, amb les quals podrem posar-nos en contacte a través del correu electrònic. Per fer més àgil i funcional aquest sistema, es visualitzaran les preferències: si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys de viatge, tot de manera immediata i sense intermediaris.

http://vic.compartir.org/

CompartirCotxe.png