Bosc Puig dels Jueus

El bosc del Puig dels Jueus és un petit turonet situat al nord-est de la ciutat de Vic. Té una superfície de 135000 m2 i està envoltat de camps de conreu

El nom ve del seu ús com a cementiri del jueus de la ciutat a l'edat mitjana. Posteriorment aquests terrenys es van utilitzar com a camps de conreu que en els últims anys van quedar en desús.

L'Ajuntament de Vic va adquirir ja fa uns anys una part del terrenys per recuperar aquest espai natural aplicant prioritats mediambientals. S'hi van plantar espècies autòctones característiques de la comarca com ara roures, alzines, lledoners, pollancres, àlbers,...

p1060692.jpg

L'espai es destina a zona de lleure per a la població i a la realització d'activitats educatives de formació mediambiental i de l'activitat física.

Actualment també hi ha una mostra de diferents energies renovables. El molí de vent, a través de l’energia eòlica, treu aigua del pou . Aquesta aigua queda emmagatzemada en un dipòsit que té una capacitat de 100.000 litres per poder regar en cas necessari. Els dies que no fa vent s’extreu l’aigua a través d’una bomba que funciona amb energia solar fotovoltaica.

La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques també serveix per impulsar l’aigua des del dipòsit fins al sistema de reg a través de l’energia que proporciona el sol.
També hi ha un Fanal fotovoltàic que proporciona autonòmament llum a través de l’energia solar acumulada durant el dia, la seva funció és il·luminar l’espai on hi ha instal·lades les taules amb una autonomia de 6 – 8 hores.

Finalment el projecte es complementa amb un col·lector de 2,1 m2 de plaques solars tèrmiques instal·lades en una font on per una banda es pot extreure aigua calenta (escalfada per les plaques) i per l’altra aigua freda (connexió de la xarxa pública).

Us podeu descarregar el plànol de l'espai

p1060690.jpg